‘SUCCES IS PERSOONLIJK. JE MAAKT JE EIGEN SUCCES NAAR JE EIGEN DROMEN’ | LOTTE WOLF (31) WIJNMAAKSTER & WINE DIRECTOR STERRENRESTAURANT BRIGDES

Lotte Wolf weet alles over wijn. het is een passie waar ze mee wakker wordt en mee naar bed gaat. Ze weet niet alleen alles over wijn maar je ze maakt ook zelf wijn. Lotte Wolf de wijnvrouw

Meet Lotte Wolf. Wijnmaakster van Touch of Dutch & Wine director bij sterrenrestaurant Brigdes in Amsterdam. Lotte weet niet alleen alles over wijn, ze maakt ook wijn. Wat drinkt Lotte en hoe staat dit in connectie tot haar succes?

Lotte Wolf droomt over wijn, praat de al door over wijn en weet alles van wijn. Vrouw naar ons hart en team member van Girls Who Drink. Waar wij nog veel mooie content mee gaan maken zodat wij jullie kunnen aansteken met het wijnvirus. En in november lanceert ze ook nog is haar eigen wijn genaamd Touch of Dutch gemaakt in haar geliefde  Zuid Afrika. 

Wat is je ochtendritueel?

KOFFIE 🙂 Ik kan echt niet zonder en dat ik dan ook het eerste wat ik drink.

Hoe is je liefde voor wijn ontstaan?

Ik ben op 18 jarige leeftijd in me eentje naar Nieuw-Zeeland gegaan om te backpacken. Daar ben ik in Marlborough terecht gekomen. Dit is de plek voor wijn in Nieuw Zeeland maar dat wist ik toen nog niet. Daar ben ik werk gaan zoeken en die vond ik een wijnhuis. In die maanden hebben mijn collega’s/vrienden mij alles verteld over van de bijzondere wijnwereld in Nieuw Zeeland wijnwereld, Ik was gelijk besmet met het wijn virsus. En verpest :). Dat is in een notendop hoe mijn liefde voor wijn is ontstaan.

Wat is jouw persoonlijke favoriete wijn?

Tsja kan ik niet echt zeggen, dat is kiezen tussen je kinderen. Maar ik vind de wijnen van Eben Sadie geweldig. De Kokerboom is een semillon blanc en gris en daar mag je me altijd wel voor wakker maken. Ook voor andere wijnen trouwens. 

Wat vind je het leukste aan de wijnwereld?

Het mooie van het wijn maken is s’ochtends rond lopen door de wijngaarden. De natuur opsnuiven en vervolgens een goddelijk sap te maken van die druiven. Maar ook het serveren en het een platform geven aan deze mooie wijnen in een restaurant vind ik te gek!

Het verschil van de ene en de andere versie van deze wereld vind ik ook echt  kicken. Wijnsoorten kunnen van de oude en nieuwe wereld zo van elkaar verschillen en dat allemaal door terroir en de wijnmaker. Dat is toch vet!

 

Vind hier een cocktail met wijn van Kylie 

Met wie heb je al zo mogen samenwerken?

Sergio Herman, Jamie Oliver, Johan Meyer, Viki Geunens. oa.

Wat je droom?

De Jamie Oliver van de Nederlandse wijnwereld worden. Wijn blijven maken maar dan overal ter wereld. En mensen op een leuke manier leren hoe wijnmaken werkt en om zo veel mogelijk mensen met het wijn virus te infecteren.

Wat is favoriete drinkspot?

Moeilijke vraag, natuurlijk zit ik erg graag bij Sofitel Legend the Grand in onze mooie binnentuin een glaasje champagne te drinken. Ook de Lobby Fizeaustraat vind ik erg fijn. De Klepel, Bubbels and Wine en Choux.

Wat is voor jouw succes in je vak?

Succes is iets heel erg persoonlijks. Je maakt zelf je eigen succes naar je eigen dromen.

Advies dat je hebt voor andere girlbosses om hun dromen te behalen?

Gewoon doen! Altijd je hoofd gebruiken maar als je ergens wilt komen gewoon durven. Durf om de stap te nemen. Durf om anders te zijn. En vooral durven om buiten de lijntjes te tekenen. Durven en doen dus! 

De wijnavonturen van Lotte Wolf vlog je via haar instagram

CategoriesDrankje met