D

DEZE 5 EIGENSCHAPPEN WEERHOUDEN JOU VAN HET MAKEN VAN JE DROOMREIS

Deze vijf eigenschappen zorgen ervoor dat jij je doelen niet gaat behalen. De vijf eigenschappen weerhouden jou ervan het doel dat je voor ogen hebt te behalen

Lieve Girl, ben jij ook zo’n ambitieuze meid die een wereld reis wilt maken? Maar hoe behaal jij je die droom? Soms ben je eigenlijk je eigen vijand en sta jij jezelf in de weg. Maar hoe ontwijk je dat? Je moet eerst beginnen met onderstaande 5 eigenschappen los te laten. Want die weerhouden jou van het maken van je droomreis!

1. Houding

Vergeet niet dat het eigenlijk makkelijker is om te glimlachen dan te fronzen (nou misschien is het niet helemaal waar als je rekening houdt met zwaartekracht, maar vooruit dan!) Stel je het volgende voor… Scenario 1: je wordt te laat wakker, morst overal koffie onderweg naar je werk, verstuurt per ongeluk een belangrijk email zonder de spellingscontrole te hebben toegepast, merkt dat je je lunch thuis bent vergeten, etc., maar je blijft lachen en maakt het beste van je dag. Scenario 2: Je wordt te laat wakker en vervloekt van binnen het onrecht in deze wereld omdat het nou áltijd bij jou mis moet gaan! Je kunt écht niet op je mobiel rekenen en je hebt niet eens meer tijd om koffie te maken… Nou, hier schiet je niks mee op!

Het klinkt misschien cliché, maar je houding is een keuze en mensen met een goede houding hebben meestal betere dagen.

2. Angst

Ik kan me nog goed herinneren hoe bang ik was toen ik voor het eerst in mijn eentje naar een netwerkborrel ging. Niet te doen! Ik had al wat reddingscenario’s in mijn hoofd, zoals: Als ik het niet leuk vind, hoef ik niet lang te blijven. Last minute heb ik nog getwijfeld om helemaal niet te gaan omdat ik het simpelweg te eng vond. Maar in plaats van mij helpen werkte mijn angst als verlammend. Angst heeft juist de neiging om de realiteit te vervormen en vult ons hoofd met twijfels en zorgen waardoor we verlamd raken. Niet ideaal om je doel te bereiken als je niet meer vooruit durft te gaan! Dus je mag best bang zijn maar laat die angst je niet verlammen!

182 koffiespots waar jij perfect kan werken achter je laptop om je droomreis te plannen

3. Onzekerheid

Ik, onzeker?! Jazeker! En hoe zit het bij jou? Weet je ook goed hoe onzekerheid je leven weet te beheersen en hoe het alle vormen van zelfvertrouwen weet te vernielen? Onzekerheid is dat stemmetje in je hoofd dat zegt: “Verdien je dit echt?” en dat je over jezelf laat twijfelen. Hell yeah, girl, je verdient het allemaal! Zo, wat kun je doen om dat stemmetje te temmen? Stap 1: realiseer je dat iedereen toch min of meer onzeker is omdat we het toch op een zekere hoogte belangrijk vinden wat anderen van ons vinden. Stap 2: Voel je je onzeker? Prima, maar doe het gewoon! Neem die beslissing, ga naar dat event, en onderneem die actie! Stap 3: Beloon jezelf voor al die moeite. Nadat je naar die netwerkborrel bent geweest, mag je best ’s avonds in bad met een extra groot glas wijn. Want JE VERDIENT HET!

4. Jaloezie

Heb je ooit iemand ontmoet bij wie je het gevoel had dat alles van zelf ging? Het ziet eruit alsof die persoon erg gemakkelijk alles voor elkaar krijgt. Vast wel! Want wij hebben allemaal zulke mensen in ons leven, maar de realiteit is altijd anders dan we denken: niemand heeft zo makkelijk! Maar let op dat je niet ineens woede, wrok en jaloezie gaat voelen. Eerlijk gezegd, wat doet deze jaloezie voor je? NIKS! Behalve je energie kosten. Als je te bezig bent met het perfecte leven van anderen verlies je alle focus op je eigen leven. Concentreer je op jezelf, investeer je energie in je eigen doelen en je zult zien dat er genoeg is om er trots op te zijn.

5. Omgeving

Deze is net anders omdat het gewoon niet je eigen schuld is. Hoera! Soms heb je gewoon toxische mensen om je heen en daar heb je weinig invloed op. Maar wat kun je eraan doen? Kijk eerst waarom deze mensen toxisch zijn voor jou. Kan het opgelost worden of is het hopeloos? Als het opgelost kan worden, ga het gesprek aan en leg uit wat je dwarszit. Wat kunnen jullie beide aan deze situatie veranderen? Als het helaas hopeloos is, vermijd deze persoon. En als je met hem/haar geconfronteerd wordt, denk terug aan het eerste punt: denk aan je houding, houd een glimlach op je gezicht en pak een heerlijk glas wijn als je thuis bent!

Heb je deze vijf eigenschappen los gelaten? Trakteer jezelf dan op een drankje en boek die reis. Je verdient het!

Bron: theeverygirl.com
CategoriesReistips