3

3 X DE LEUKSTE WIJNBOEKEN GESCHREVEN DOOR VROUWEN MET HUMOR

Deze drie wijnboeken zijn geschreven door vrouwen met humor. In deze drie boeken vind je alle wijn kennis die je nodig hebt om altijd de juiste wijn te pakken

Wijn kennis hebben de meeste mensen niet. De meeste mensen denken dat je moet kunnen ruiken of proeven waar een wijn naar smaakt, voordat jij je mening over een wijn mag laten weten. Nee, dat vind ik absoluut niet. Naar mijn mening gaat het er ook niet om of jij kan zeggen welke wijn er precies lekker is want dit is voor iedereen namelijk anders. De ene proeft peer, de andere proeft groene appel. En dat maakt toch allemaal geen ene fuck uit!

Mocht je wel meer over wijnen willen weten en het interessant vinden dan zijn deze 3 boeken een absolute aanrader om op je verlanglijstje te zetten. Daarnaast zijn deze wijnboeken allemaal geschreven door vrouwen met humor. Aangezien de wijnwereld nog steeds een mannenwereld is vind ik deze boeken een verademing.

Janna Rijpsma – Wijngids voor vrouwen

‘De gemiddelde vrouw heeft een betere neus, tong en gehemelte dan de man. Zonde dat we met ons oertalent als het om wijn gaat ons nog vaak laten leiden door de man’

En daar wij het helemaal mee eens. Oh Janna, wat een geweldige lady of the wines ben je. Jouw boek is geschreven zodat wij altijd een lekkere wijn op tafel kunnen zetten en nog wat erbij kunnen vertellen ook. In het boek wijngids alleen voor vrouwen beschrijft Janna elke wijn met een verhaal, zijn eigenschappen, waar je de wijn kan kopen en een leuke tip. En ja; er staan ook wijn in uit de supermarkt. Kiezen, kopen, schenken en proeven kunnen wij vrouwen namelijk heel goed zelf.

Marissa Ross – WINE. All the time 

‘Can I please be Marissa please? I want to be hilarious and sexy and smart and insanely knowledgeable about wine’

Deze vrouw heeft kennis van wijn kregen door het te drinken. Marissa schrijft voor bladen als Bon Appétit, Elle en VICE en heeft een boke geschreven waardoor je in een keer alles van wijn leert. Zij vertelt je hoe wijn wordt gemaakt, wat de verschillen zijn tussen wijnen, hoe je wijn moet proeven, hoe je in godsnaam een wijn label leest en hoe je wijn kan drinken met je baas zonder je baan te verliezen. Marissa heeft daarnaast nog een handig lijst opgesteld voor de beginnende wijndrinkers:

  • Treat yourself to a bottle of wine you’ve never heard of
  • Talk or write about it freely without worrying about being ‘right’
  • Fuck math forever

Deze wijn moet je nooit bestellen op een menukaart 

Victoria Moore – De wijn-spijs bijbel 

De bijbel is het best gelezen boek in de wereld dus waarom niet een bijbel maken met het beste drankje van de wereld. Jawel mensen er is een wijnbijbel. Dit was voor mij een Hallelujah moment. De wijn-spijs bijbel van Victoria is zo geschreven dat je altijd het perfecte eten kan combineren bij de juiste wijn. Dus heb je wijn en weet je niet wat je erbij moet eten? Zoek het dan op in deze bijbel. Ook visa versa is dit boek handig want heb je een perfect recept gevonden voor die belangrijke diner party maar heb je geen idee wat voor wijn je daarbij moet schenken? Dan vind jij je wijnsoort in de wijn-spijs bijbel. Er is ook hoofdstuk aan toegevoegd door Niek Beute met hoe je wijn kan combineren met gehaktballen, stampotten en kroketten. Hallo girls, deze staat bij mij in de boekenkast en zou daar bij jou ook moeten staan.