5

5 x LIVE JAZZ IN AMSTERDAM

Jazz Amsterdam

Jazzliefhebbers kunnen hun hart ophalen in een van de gezellige en knusse jazz cafés die Amsterdam rijk is. Waar je moet zijn voor live jazz in de stad? Hier vind je het.

1. De Heeren van Aemstel

Al 30 jaar een begrip in Amsterdam: De Heeren van Aemstel. Hier worden diverse avonden georganiseerd met geweldige live jazzmuziek! Al een geruime tijd komen hier de beste Amsterdamse, nationale maar ook internationale jazzartiesten hun kunsten vertonen op de Amsterdam Wednesday Night Live Jazzavond.

2. Jazz Café Alto

Een typisch bruin café vlakbij het bekende Leidseplein: Jazz Café Alto organiseert al jaren elke avond fantastische jazz optredens. Verschillende studenten, muziekanten en lokale artiesten komen hier om een verpletterend optreden te geven. Het is binnen erg klein en in de weekenden is hier van alles te doen met hun drukke jazz Amsterdam agenda.

Meer live jazz in Amsterdam vind je onder de foto >

Jazz club

3. Bimhuis

Op zoek naar een jazz locatie met een geweldig uitzicht? Ga dan een keer naar Bimhuis! Deze plek is misschien wel de belangrijkste plek voor live jazz music in Amsterdam. In 1974 opende het Bimhuis haar deuren en verwelkomde belangrijke namen uit deze muziekindustrie zoals Cecil Taylor en Archie Shepp. Daarnaast heeft deze plek ook een heerlijk restaurant.

4. Café Casablanca

Café Casablanca is een oude live jazz club en karaoke bar midden in het Red Light district van Amsterdam. Hier worden heel wat jazz nights georganiseerd. Deze plek behoord misschien wel tot een van de gezelligste jazz clubs van Nederland. Bekijk hier hun agenda.

Ook leuk: 10 x De beste muziek films op Netflix >

5. Bourbon Street

We sluiten dit rijtje af met nog een geweldige jazz plek in Amsterdam: Bournon Street. Al sinds 1990 komen hier de allerbeste jazz artiesten. Denk aan lokale artiesten zoals Herman Brood, maar ook wereldwijde supersterren Sting en ZZ Top. Op zondag en dinsdag organiseren ze traditionele blues jam session avonden.

En, welke van deze live jazz cafés in Amsterdam bezoek jij dit weekend?

CategoriesWalk & Visit