1

10 x DE BESTE MUZIEK FILMS OP NETFLIX

muziek films netflix - muziek films - muziekfilms - netflix films - netflix documentaires - netflix mini film - netflix korte film - muziek film netflix - muziek film

Concerten, muziekdocu’s en films waarin muziek een grote rol speelt: onze favoriete streamingsdienst staat er vol mee! Wil je weten welke je niet mag missen? Hieronder vind je de 10 beste swingende muziekfilms op Netflix.

Vind hier de beste muziekfilms op Netflix >

10. Blackpink: Light Up the Sky 

De recordbrekende Koreanse girlband BLACKPINK vertelt hun verhaal – en laat de zware reis van de dromen en de obstakels achter hun prachtige opkomst zien.
IMDb: 7,6

9. Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese

Deze docu gaat over het contrast tussen de moedeloosheid van Amerika in 1975 en de optimistische muziek van Bob Dylan in dat najaar. De film gaat niet alleen over zijn muziek, maar laat zien hoe hij zichzelf op zijn eigen manier herontdekt.
IMDb: 7,6

8. Anima

Geen zin om uren voor je beeldscherm te zitten? Dan is deze korte film (van 15 minuten) precies wat je zoekt. In de muzikale titel ‘Anima’ schittert Thom Yorke van Radiohead in een bijzonder, visueel optreden.
IMDb: 7,7

7. A Star Is Born

Jackson Maine, een country-ster die erg in de war is. Hij ontdekt het onbekende talent Ally (Lady Gaga). Ze krijgen een relatie en Jackson probeert haar in de schijnwerpers te krijgen. Als dit lukt, komt hij zelf steeds meer in de schaduw te staan.
IMDb: 7,7

6. Justin Timberlake + the Tennessee Kids

In deze muzikale documentaire volg je het laatste optreden van Justin Timberlake en de Tennessee Kids ’20/20 Experience World Tour, gefilmd in 2015 in het MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.
IMDb: 7,8

5. The Show Must Go On: The Queen + Adam Lambert Story

Deze documentaire met zeldzame beelden en openhartige interviews over de onverwachte maar super bijzondere (en succesvolle) samenwerking tussen de rockband Queen en zanger Adam Lambert.
IMDb: 7,9

Ook leuk! Vind hier de leukste cabaret shows op Netflix >

4. The Blues Brothers

Twee kleine criminelen (en broers) willen het katholieke weeshuis waarin ze zijn opgegroeid redden door hun Bluesband van vroeger weer bij elkaar te brengen voor een liefdadigheidsconcert.
IMDb: 7,9

3. La La Land

Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood en jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling!) speelt piano in oude clubs. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen het hectische leven in Hollywood?
IMDb: 8,0

2. Taylor Swift: Reputation Stadium Tour

Het gevoel hebben alsof je bij een concert bent, maar dan vanaf je eigen bank? Het kan! Taylor Swift treedt op in Dallas in het kader van haar reputation Stadium Tour. Geniet van een onvergetelijke avond vol muziek, herinneringen en visueel spektakel.
IMDb: 8,3

1. Springsteen on Broadway

In ‘Springsteen on Broadway’ vertelt Bruce Springsteen persoonlijke verhalen uit zijn leven en laat hij akoestische versies van zijn bekendste nummers horen in een intieme onemanshow.
IMDb: 8,5
En, welke van deze 10 beste muziekfilms op Netflix ga jij als eerste kijken?

CategoriesChill