H

HET STARTEN VAN EEN BEDRIJF IN CRISISTIJD: HEY YOU GIFTBOX

een eigen bedrijf in crisistijd - kansen tijndes crisis - ondernemen tijdens crisis - Lisa Maree - hey you giftbox

Beginnen met ondernemen tijdens een wereldwijde pandemie, dat vergt een flinke dosis lef. De economie gaat achteruit, omzet en winst van bedrijven staan onder druk en veel banken houden hun hand op de knip. Toch zijn er genoeg opportunisten die juist nú een bedrijf beginnen. Hoe, wat & waarom? Wij zijn nieuwsgierig, zij leggen het aan je uit!

Deze week spreken we Lisa Maree, die lokale ondernemers – mede door de uitbraak van de pandemie – een podium wilde bieden en daarom Hey You Giftbox lanceerde. Hier lees je haar verhaal en tips voor het starten van een onderneming in crisistijd.

Jouw nieuwe onderneming in drie zinnen: hoe leg je dat uit?

Hey You giftbox is een maandelijkse giftbox met daarin handmade, duurzame producten van lokale ondernemers. Hey You gaat niet alleen om de super toffe producten, maar ook om het leren kennen van het verhaal achter de producten. Het enige dat wij verklappen zijn de merken die in de box zitten, echt een cadeautje voor jezelf dus (of voor een ander)!

”Juist toen ons land ook werd getroffen door COVID-19, heb ik besloten dit idee verder uit te werken.”

Waarom ben je hier juist nu mee begonnen?

Eigenlijk had ik dit idee al langer. Ik ben gek op het ontdekken van duurzame producten van lokale ondernemers in conceptstores. Daarnaast viel het me op dat subscriptions steeds populairder worden. Ik vond het een tof idee om die twee te combineren.

Juist toen ons land ook werd getroffen door COVID-19, heb ik besloten dit idee verder uit te werken. Hey You biedt een podium aan lokale ondernemers en we hopen hen met dit concep juist in deze tijd te kunnen steunen. Naarmate we groeien kunnen wij hierin natuurlijk ook steeds meer betekenen. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door HEY YOU giftbox (@heyyou.giftbox) op

Wat waren je overwegingen?

Het belangrijkste voor mij was en is nog steeds dat ik een fulltime baan heb waar mijn bedrijf mee te combineren moet zijn. Hierom heb ik er ook voor gekozen op zoek te gaan naar partner die net zo enthousiast is over Hey You als ik.

Gelukkig heb ik dit gevonden in Sascha. Ze was meteen razend enthousiast en we werken nu al een paar maanden super fijn samen. Waar ik meer de zakelijke aspecten op me neem, is Sascha een topper in het creëren van content. Zo vullen we elkaar perfect aan.

”We willen lokale ondernemers een podium bieden”

Verder was de keuze eigenlijk makkelijk gemaakt. Ik had en heb gelukkig nog steeds een goed gevoel bij dit concept en gelukkig krijgen we mega veel positieve reacties. Ondernemen zelf is iets dat bij mij past waardoor ik het geen spannende stap vond om te zetten. 

Hoe blijf je optimistisch in deze tijd?

Het bedrijf staat echt nog aan start en grote investeringen zijn niet nodig. Zowel Sascha en ik hebben naast Hey You nog een fulltime baan. Dit alles bij elkaar betekent ook dat we geen grote risico’s nemen.

Daarnaast is het idee dat we lokale ondernemers een podium bieden. We hebben al veel samenwerkingen met ondernemers die ontzettend enthousiast zijn geworden. Dat maakt het super leuk om te doen en zo lukt het ons zeker om positief te blijven. Als we elkaar zoveel mogelijk steunen hoop ik dat heel veel lokale en relatief kleine ondernemers deze periode doorkomen.

Meer tips om (kleine) ondernemers te steunen >

Welk gouden advies zou je andere beginnend ondernemers meegeven?

Probeer je vooral in het begin specifiek te focussen. Dat bedoel ik in veel verschillende opzichten: maak je doelgroep zo klein mogelijk en kies bijvoorbeeld een social media kanaal om te laten groeien. Focus je op een klein aantal producten om te valideren met de markt of jouw product(en) voldoet aan de vraag en probeer ervan te leren om vervolgens je product verder te ontwikkelen. Daarna kan uitbreiden altijd nog!

giftbox - cadeau tip - hey you giftbox - ondernemen tijdens crisistijd

Tot slot mag je de laatste vraag van dit interview helemaal zelf bepalen. Wat wil je onze lezers nog meegeven?

Wat voor moois staat jullie de komende tijd nog te wachten?

Er gebeuren aan de lopende band mooie dingen. Zéker als je iedere maand een nieuwe giftbox released. Op 1 november onthullen we onze tweede giftbox en we kunnen alvast verklappen dat dit weer een feestje op je deurmat wordt.

Verder worden we giga blij van dit soort interviews en hopen we dat er de komende tijd nog veel meer mogen volgen. Daarnaast staat er in december een echte verwen giftbox gepland, perfect voor onder de boom. Voor jezelf of natuurlijk als kerstcadeautje voor iemand anders!

Meer interviews met vrouwelijke ondernemers vind je hier >

Tot slot zijn er allerlei lopende zaken die veel moois met zich meebrengen. Denk aan vernieuwingen op onze website, toffe flyers die in de maak zijn, samenwerkingen die lopen of eraan komen. Kortom: time flies when you’re having fun!

Meer weten over deze te gekke giftbox? Volg Hey You op Instagram!

Ben jij ook begonnen met ondernemen tijdens de crisis? Laat het ons weten, wie weet kan ook jij je verhaal hier delen!

 

CategoriesDrankje met