D

DIT ZIJN DE LEUKSTE ZWEMBADEN VAN NEDERLAND (MET GLIJBANEN!)

subtropisch zwembad nederland - zwembad met veel glijbanen nederland - dagje zwemmen - leuke zwembaden in Nederland - grootste zwembad Nederland - grote zwembaden in Nederland

Van de ene naar de andere glijbaan slieren, baantjes zwemmen of genieten van subtropische wateren. Hoe oud of jong je ook bent: zorgeloos een dagje zwemmen is altijd leuk. Zeker in één van deze leukste zwembaden van Nederland (spoiler: ze hebben állemaal toffe glijbanen!)

Ook zin in een dagje zwemmen? Hier vind je de leukste zwembaden van Nederland op een rijtje! >

Recreatieoord Binnenmaas

Van de duikplank af plonzen, van de verschillende glijbanen racen, zonnebaden op de uitgestrekte ligweiden. Of spetteren in het kleuterbad: Recreatieoord Binnenmaas heeft voor ieder wat wils! Naast dat je hier urenlang kunt genieten van waterpret, kun je – je hier ook terugtrekken in de mega speeltuin, dieren aaien op de kinderboerderij én je buik rondeten met lekkere (zwembad) snacks.

Ook leuk! 8 x rustige stranden in Nederland >

Aqua Mundo De Kempervennen

Grote kans dat je weleens van deze subtropisch zwembad in Nederland hebt gehoord: Center Parcs staat namelijk bekend om hun supertoffe zwembaden met veel glijbanen. Vooral De Kempervennen doet ‘t goed! Naast dat je hier een ritje op een onderwaterscooter kunt maken of van de wildwaterbaan kunt slieren, kun je hier ook snorkelen tussen exotische vissen.

Bosbad Hoeven

Tussen bomen staat het toffe zwemparadijs Bosbad Hoeven verstopt. Je vindt hier enorm veel hoge waterglijbanen, spray-parken en zwembaden in de openlucht bij elkaar. Maar dat is niet alles: het park is voorzien van verschillende sportvelden en een grote indoorspeeltuin. Voor de liefhebbers die er een nachtje aan vastplakken: de mooie ligging in West-Brabant geeft de gelegenheid om mooie wandeltochten te maken door bourgondisch Brabant.

Smullen op het water! 7 x eten afhalen met de boot in Amsterdam >

Tikibad in Duinrell

In een lijstje met de leukste en grootste zwembaden van Nederland mét veel glijbanen mag het zwemparadijs van Duinrell niet ontbreken. Het Tikibad telt namelijk 21 glijbanen, een golfslagbad en een (verwarmd) buitenbad. Maar ook voor de kleine zwemmers is er genoeg te doen in het kinderbad. Kortom: waterpret voor héél de fam.

De leukste zwembaden van Nederland >

Aqua Mexicana in Slagharen

Ook het pretpark Slagharen is voorzien van een subtropisch zwembad in Nederland! Waan je in Mexicaanse sferen met kleurrijke veranda’s, een bubbelbad omgeven met palmbomen en een heerlijk buitenstrand. Dit in combinatie met twee waterspeeltuinen, tien glijbanen en sprayparken zorgt voor urenlang waterplezier. Voor zowel de avontuurlijke zwemmers áls de ontspannen zwemmer. Aqua Mexicana >

Dit zijn de leukste pretparken in Europa >

Aquafun Sportiom

De compleet vernieuwde Aquafun Sportium ziet er prachtig, kleurrijk en vol waterpret uit. Zo heeft het zwembad vier glijbanen, een blauwverlichte golfslagbad en een interieur met allerlei verlichting. Daarnaast kun je na een dagje zwemmen je buik rond eten in het pannenkoekrestaurant. Do we need to say more?

Zwembad met veel glijbanen in Nederland >

Hof van Saksen

Avontuurlijke zwemmers opgelet! In het zwembad van het luxe vakantieresort in Drenthe vind je een hele hoop glijbanen bij elkaar – waaronder de langste trechterglijbaan ter wereld! Ook vind je hier de super snelle glijbaan Presto, die zo’n 60 km per uur 115 meter naar beneden racet. En een trechterglijbaan waar samen met vier personen – tegelijkertijd – eraf kunt glijden. Leuk! Meer informatie >

En, bij welke leuke zwembaden van Nederland slier jij van de wildwaterglijbanen af?

CategoriesChill