D

DIT ZIJN DE LEUKSTE SNACKBARS VAN NEDERLAND

leukste snackbars nederland - snackbars nederland - beste snackbars nederland - friet halen nederland - snackbar amsterdam - snackbars amsterdam - beste snackbar amsterdam - beste snackbars van nederland

Een goede portie gefrituurde friet met een dikke klodder mayo, wij zijn er dol op. Zin om lekker te snacken en niet op de calorietjes te letten? Gelukkig zitten er door ons hele land verschillende hotspots om dit te doen. Tips nodig? Hieronder vind je de leukste snackbars van Nederland.

Sna(c)k je naar lekkere frituur? Vind hier de leukste snackbars van Nederland >

Dapp Frietwinkel (Utrecht, Leiden)

Bij Dapp hebben ze een grote liefde voor de aardappel, waarmee ze op ambachtelijke wijze, verse, biologische frieten bakken. Naast de verse biologische friet serveren ze ook andere biologische producten zoals de vegan kroket, frikandel, biologische drankjes van Lemonaid en Charitea en nog veel meer heerlijke (bio) producten.


Vegan Junkfood Bar (Amsterdam, Rotterdam)

De naam zegt het al: in dit restaurant speelt junk food de hoofdrol. Want ongezond eten hoeft helemaal geen vlees of dierlijke producten te bevatten. Hier bestel je vegan snacks zoals  vegan bitterballen, vegan hamburgers en vegan mayonaise.

De Pieper (Utrecht)

Haute friture, dat wil De Pieper uitstralen. Bij deze snackbar in Utrecht eet je echte piepers van een lokale boer, voor je neus geraspt en gesneden met de aardappelpers. Naast ‘gewone’ friet serveren ze ook groentefriet zoals pastinaak, biet en wortel. Dat moeten we een keer proberen!

Toch liever zelf (en iets gezonder) aan de slag? Vind hier 10 airfryer recepten om te maken >

Par Hasard (Amsterdam)

Bij deze gezellige zaak kun je terecht voor zowel een uitgebreide borrel op het terras, maar ook een viergangendiner met lekkere wijnen. Toch liever écht in je eigen huissie? De friterie van Par Hasard is ook elke dag geopend voor afhaal.

Frites Atelier (Den Haag)

Frites Atelier heeft één doel: het bereiden van mooie en heerlijke frites met sensationele toppings. Ga hier bijvoorbeeld voor de ‘Parmesan & Basil’ of ‘Pulled Pork & Piccalilly’. Leuk feitje: hun huisgemaakte sauzen serveren ze vanuit hun keramische sauspotten en zo kun je zelf je saus naar keuze tappen op je frites.

Freddy Fryday (Amsterdam)

Bij Freddy Fryday is een ‘normaal’ frietje bestellen eigenlijk niet mogelijk omdat er zoveel lekkere toppings zijn. Ze hebben hier vegan en vegetarische opties en ook qua sauzen is het aanbod lekker groot. Onze favoriet? De Parmezaan truffelmayo met Parmezaanse kaas, truffelmayo, mediteraanse kruiden, peterselie en huisgemaakte verse friet.

Manneke Pis (Amsterdam, Leidschendam, Utrecht)

Misschien niet de ‘leukste’ snackbar van ons land, maar Manneke Pis is een naam die zeker niet mag ontbreken in dit lijstje. Deze bekende zaak is namelijk al 5 jaar op rij door Frietopia verkozen tot beste frites van Nederland. Misschien moet je even in de rij staan, maar dit is het zeker waard!

Ook leuk! Wil jij tips van een echte snackspert? Vind het op dit Instagram account:

En, bij welke van deze snackbars in Nederland haal jij binnenkort jouw favoriete snack?

CategoriesFijne Foodspots