R

RECEPT: SINTERKLAAS CHOCOLADE MET SPECULOOS & KRUIDNOTEN 

Speculaas, marsepein en nog veel meer lekkers! Tijdens Sinterklaas genieten veel mensen van zelfgemaakte lekkernijen. Van zelfgebakken kruidnoten tot feestelijke Sint cupcakes en zelfs hartige hapjes voor Pakjesavond. GIRLS WHO geeft je inspiratie voor de lekkerste Sinterklaasrecepten. Hieronder lees je meer over het recept: sinterklaas chocolade met speculoos & kruidnoten.

Op zoek naar een lekker sinterklaas recept? Probeer dan eens sinterklaas chocolade met speculoos & kruidnoten >

Sinterklaas chocolade met speculoos & kruidnoten

Sinterklaas is in het land! En dat betekent: volop pepernoten! Ooit gedacht aan heerlijke chocolade brokstukken met speculoos en kruidnoten? Makkelijk en ideaal voor het heerlijke avondje dat is gekomen. Zin in iets hartigs? Hier vind je 10 x borrelhapjes voor sinterklaas >

Wat heb je nodig?

  • 100 g pure chocolade
  • 100 g melk chocolade
  • 100 g witte chocolade
  • 2 grote el crunchy speculoos 
  • 2 handjes kruidnoten
  • zeezout

Hoe maak je het?


Stap 1: Smelt alle 3 de repen au bain-marie & giet over een met bakpapier beklede bakplaat OF pak een dubbele hoeveelheid (dus 200 g van elk), leg die rechthoekig op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in een oven van 50 graden voor circa 10 min. tot gesmolten. Hussel de chocolade met een prikker of vork door elkaar heen. 
Stap 2: Smelt de speculoos in een pannetje. Giet eroverheen en hussel nogmaals. 
Stap 3: Verdeel de kruidnoten erover en maak af met zeezoutkorrels. Zet in de koelkast tot het hard is geworden. Breek in grove stukken & je chocolade is ready.

Dit fantastische receptje komt van Maddie’s Foodlife >

Ga jij dit receptje uitproberen?