1

12 x LEUK LUNCHEN IN AMSTERDAM NOORD

lunchen amsterdam noord - lunch amsterdam noord - lunch ndsm - lunch in noord - amsterdam noord restaurants - amsterdam noord zakenlunch - beste lunch amsterdam

Op zoek naar een leuke lunchplek in Amsterdam Noord? Of je nou gaat flexwerken, bijkletsen met je vriendinnen of een zakelijke lunch hebt – bij deze restaurants in Noord kun je terecht voor een geslaagde lunch. 

Van restaurants, tot gezellige deli’s en fijne brasseries. Vind hier waar je leuk kunt lunchen in Amsterdam Noord > 

Tolhuistuin

Het zal je vast niet verbazen dat de Tolhuistuin is neergezet in de tuin van het naastgelegen tolhuis. Daar hebben decennia lang muziek- en theateruitvoeringen plaatsgevonden, tot het rond de 1e Wereldoorlog in verval raakte. Maar in 2014 is het gelukkig weer opgebouwd. Naast een cultureel centrum is dit ook een super gezellige plek om te lunchen!

(Café) De Ceuvel

De Ceuvel is dé hotspot in Noord voor creatieve, duurzame en sociale ondernemers. Deze bruisende gemeenschap vind je op een voormalige scheepswerf. Gevuld met creatieve werkplekken, een cultureel podium, café-restaurant en heel veel meer leuks.

Helling7

Helling7 is een van de restaurants die je wilt opslaan als je van sfeer, gezelligheid en lekker houdt. Je vindt deze leukerd tussen het staal, aan het IJ, op een oude scheepshelling. Er valt veel te zien hier: zo kijk je in het restaurant uit over de hele stad. Terwijl je aan de andere kant uitzicht hebt op de open keuken, waar je gerechten klaar worden gemaakt op vuur. Hier vind je meer informatie >

(Café) Noorderlicht

Café Noorderlicht is duurzaam, gebruikmakend van lokale producten, sfeervol en nog eens betaalbaar ook! ’s Zomers is dit de perfecte plek voor een borrel op het terras (of in het gras), terwijl je ’s winters binnen tegen de kachel aan kunt kruipen. Houd ook hun evenementenagenda in de gaten, want daar komt veel gezelligs voorbij.

Loetje aan ’t IJ

‘Biefstuk van Loetje’ is al jarenlang een begrip in Amsterdam en omstreken. Het begon als buurt- en biljartcafé en is na de introductie van de biefstuk op het menu uitgegroeid tot een klein imperium. Het mooiste uitzicht van alle Loetjes vind je aan ’t IJ, door hoge ramen, veel licht en vooral een weidse blik over Amsterdam.

Proeflokaal Kef 

Het proeflokaal van Fromagerie Kef is een hele fijne plek als je gek bent op kaas en wijn. Hier schuif je aan voor proeverijen waarbij je een plateau van verschillende kazen krijgt, met daarbij bijpassende wijnen en een lekkere baguette. Ook leuk om een keer als lunch te doen!

Ook lekker! Vind hier de plekken om te lunchen in Amsterdam Zuid >

Vind hier nog meer fijne plekken om te lunchen in Amsterdam Noord >

FC Hyena

In Amsterdam Noord vind je aan ’t IJ de unieke FC Hyena. En, hoe leuk is dit restaurant. Want deze plek is een wijnbar, petit restaurant én boutique bioscoop in een, waar de hapjes en drankjes gewoon mee de zaal in mogen. Wat heb je nog meer nodig tijdens een leuk avondje of dagje uit? 

The Butcher Social Club

Van een restaurant ín de A’DAM Toren, gaan we naar een bijzonder restaurant in Amsterdam direct vóór de toren: The Butcher Social Club. Het restaurant is nog een relatief onontdekte plek. Wat zonde is, want naast leuke optredens van creatieve muziekbandjes, eet je hier ook overheerlijke burgers én met een zonovergoten terras pik je altijd de allerlaatste zonnestralen mee. 

Moon

Bijzonder uit eten in Amsterdam doe je bij Moon op de 19e verdieping van de A’DAM Toren. Proost met je lover, je vrienden of familie met een prachtig panorama uitzicht over Amsterdam. En, geniet van de klassieke gerechten in moderne jasjes van chef Jaimie van Heije en chef Tommy den Hartog.

Meer leuke restaurants in Amsterdam-Noord >

Vuurtoreneiland

Op een onbewoond eiland in het Markermeer vind je een eiland met Amsterdams enige vuurtoren. Stap op de boot richting het eiland – die zit bij je reservering – en schuif in de zomermaanden aan tafel in de transparante kas en in de wintermaanden in een fort. Zorg wel dat je op tijd boekt (lees: maanden van te voren), want Vuurtoreneiland is super populair!

Pllek

Bij Pllek is het soms vechten voor een plekje want dit restaurant op het stadsstrandje aan de Noordwestoever is erg populair. Niet voor niets natuurlijk: de sfeer is hier altijd goed, gerechten worden bereid met biologische en plantaardige producten en er is hier regelmatig live muziek te vinden. 

REM Eiland

Lunchen op de locatie waar vroeger een rebelse piratenzender gevestigd zatREM Eiland zond de eerste commerciële tv-programma’s uit voor miljoenen kijkers. Dit is dus een restaurant met een historisch verhaal. En het leuke is dat het nog precies op een zendmast lijkt. Je kunt hier terecht voor lunches, borrels en diners.

En, bij welke van deze plekken wil jij lunchen in Amsterdam Noord?

CategoriesFijne Foodspots