K

Kunstgras kopen voor een onderhoudsarme tuin

kunstgras

Vertoef je graag in de tuin, maar wil je niet continu bezig zijn met het plegen van onderhoud? Kunstgras is dé oplossing, want je hebt wel de lusten, maar niet de lasten! Je gazon onderhouden is een tijdrovende klus, terwijl kunstgras dit nadeel niet heeft. Bovendien is kunstgras een prima alternatief voor een betegelde voor- en achtertuin. Op welke manier draagt kunstgras bij aan een onderhoudsarme tuin?

Welke voordelen biedt kunstgras?

Kunstgras brengt een aantal interessante voordelen met zich mee. Wat is de meerwaarde van kunstgras in de buitenruimte?

– Kunstgras is een uitkomst voor mensen met hooikoortsklachten en/of allergieën;
– Kunstgras hoef je niet te maaien, mesten, verticuteren en sproeien;
– Kunstgras gaat de groei van onkruid tegen en ziet er altijd mooi groen uit;
– Kunstgras is de ideale oplossing voor gezinnen met kinderen en huisdieren.

Het kopen van kunstgras is dus een uitstekende manier om volop te profiteren van bovengenoemde voordelen. 

Waarom is kunstgras onderhoudsarm?

Een natuurlijk gazon heeft veel onderhoud nodig om het in topconditie te houden. Elk jaar in april bemest je het gazon om gele en droge plekken in de zomer te voorkomen. Daarnaast besproei je je grasveld met enige regelmaat voor het behouden van de groene kleur. Verder ben je druk bezig met het maaien van gras en als het een beetje tegenzit, dien je onkruid regelmatig te verwijderen. Vergeet ook niet dat mollen dol zijn op gras en dit resulteert al snel in de nodige molshopen!

Kunstgras is duurzaam

Klimaatverandering geeft kunstgras een flinke groeischeut. Een tekort aan vocht en voedingsstoffen zorgen al snel voor een geel en dor gazon. Dit oogt niet aantrekkelijk en daarom wordt er vaak gekozen voor een betegelde tuin. Helaas brengt dit ook een minder prettige kant met zich mee, want na hevige regenval kan water niet snel de grond inzakken. Kunstgras helpt dit probleem tegen te gaan, want dankzij perforatiegaatjes wordt regenwater altijd perfect afgevoerd. 

Hoe onderhoud je kunstgras?

Kunstgras is in principe onderhoudsvrij, maar om de levensduur te verlengen is periodiek onderhoud noodzakelijk. Borstel het daarom regelmatig met een harde kunstgrasbezem zodat grasvezels mooi rechtop blijven staan. Bovendien helpt dit om takjes en bladeren te verwijderen. Zijn er vlekken ontstaan door huisdieren of vallende drankjes? Je maakt kunstgras eenvoudig schoon met water of een sopje. 

Een groene tuin met een natuurlijke uitstraling

Kunstgras helpt je aan een groene tuin met een frisse en natuurlijke uitstraling. Dankzij innovatie komt kunstgras steeds meer in de buurt van echt gras. Vanwege de non-direction techniek staan grassprieten alle kanten op en dus ziet je gazon er vanuit alle kanten natuurgetrouw uit. Spreekt dit je aan? Verrijk je tuin met kunstgras en geniet volop van het buitenleven!

Dit is een partnerbericht.

CategoriesNiet gecategoriseerd