9

9 x LEUKE RESTAURANTS IN ROTTERDAM NOORD

eten in Rotterdam Noord - lunchen Rotterdam Noord - Spaanse restaurants Rotterdam Noord - tapas eten in Rotterdam Noord - Bijzondere restaurants Rotterdam Noord - Restaurants Rotterdam Noordplein - restaurants in Rotterdam Noord met terras =

Het is geen geheim dat Rotterdam bruist van de hotspots. Vaak blijven we toch een beetje hangen in het centrum. Maar wie een weg naar het noorden baant, kan aanschuiven bij deze leuke restaurants in Rotterdam Noord.

Van leuke restaurants in Rotterdam Noord met terras tot plekjes waar de Aziatische en Spaanse keuken wordt geserveerd: dit zijn 9 x leuke restaurants in Rotterdam Noord! >

1. Wolly aan de Waterkant

In het Oude Noorden, op de zonnige hoek van Noordplein, vind je Wolly aan de Waterkant. Een all day breakfast zaak, waar je vanaf 8 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags terecht kunt. Voor een ontbijtje, goede koffie. Of om jezelf te trakteren op een lekker stuk gebak.

Ook leuk! 12 x gezellige restaurants in Rotterdam Zuid >

2. The Harvest

The Harvest kookt gezond, puur en met de seizoenen mee. Ook al is hun keuken ‘Fast Flexitarian’, dus je hebt de optie om toch vlees toe te voegen aan je gerechten, zijn er genoeg plantaardige gerechten. Je kunt zelf in een paar stappen je eigen vegan of vegetarische bowl samenstellen. Of kies één van de persoonlijke favorieten van The Harvest, zoals de The Vegan Bowl. Keuze genoeg dus!

3. Asian Bistro Noni Rotterdam

Gelukkig weten we al eventjes dat je voor de Aziatische keuken niet helemaal naar Azië hoeft af te reizen. In Rotterdam Noord kun je aanschuiven bij het Aziatische restaurant Noni. Waar je al onze favo gerechten, bereid met verse ingrediënten, op één plek hebt. Van de zoete en pittige gerechten uit Thailand en traditionele sushi uit Japan tot rijsttafels uit Indonesia.

Meer eten in Rotterdam Noord >

4. Restaurants in Rotterdam Noord met terras: Mangiare

Op zoek naar bijzondere restaurants in Rotterdam Noord? Dan is Mangiare eentje voor op je lijstje! Smaakvolle en kleurrijke maaltijden, die met de seizoenen meebewegen, sieren de menukaart. Maar hier zijn niet alleen de bordjes mooi. Ook dineer je hier tussen de kunst van het AAA-Fresh-collectief. Of op het drijvende (!) terras op de Rotte. Hoe tof is dat?

5. Destino

Bij Girls Who houden we van tapas. Lekker een tafel vol, met kleine hapjes waar je allemaal van kunt proeven en gezellig kunt delen. De meiden wie deze liefde delen kunnen in Rotterdam Noord aanschuiven bij het Spaanse restaurant Destino. De kaart staat hier vol met moderne Spaanse deelgerechtjes, maar ook zeker een heleboel klassiekerts.

6. Osteria Liz

Osteria Liz is het buurtrestaurant van het historische Liskwartier (hence de naam). Het interieur is een mix van het vrouwelijke slash nostalgische fifties en het authentieke Italië. Terwijl de kaart zich puur richt op de Italiaanse keuken. Denk aan antipasti, pizzaatjes, pasta’s en uiteraard ook Italiaanse wijnen.

Meer bijzondere restaurants waar je kunt eten in Rotterdam Noord >

7. La Cazuela

Rotterdam Noord bruist van de Spaanse en andere mediterrane restaurants. Zo heb je ook La Cazuela, die een perfecte mix is van de keukens van Spanje, Portugal, Frankrijk, Italië en Noord-Afrika. Dat zie je terug in het fijne interieur die we kennen zoals in mediterrane barretjes. En dat proef je in de gevarieerde (tapas) en à la carte gerechten met vis, vlees en groente.

8. Bar-Bistro Diepnoord

Op de hoek van de Bergweg en de Soetendaalseweg vind je bar-bistro Diepnoord. Ontmoet ze in het hoekje voor bijzondere gerechten die én continu afwisselen met het seizoen én stralen in enkelvoud. Terwijl in de achtergrond fijne ‘late night tunes’ voor extra sfeer zorgen.

9. Tosca

Voor wie zich even in Klein Spanje, Italië of Portugal wil vertoeven, is daar Tosca. Gewoon in het Oude Noorden van Rotterdam. Dit restaurant serveert typische mediterrane gerechten op je bord, gecombineerd met fijne drankjes. En op een warme dag kun je op het fijne terras ploffen. Alsof je écht op vakantie bent!

En, bij welke leuke restaurants in Rotterdam Noord schuif jij aan?

Omslagfoto: Destino

CategoriesFijne Foodspots