D

Den Haag: een gids voor het vinden van het mooiste appartement 

huis in den haag

In Den Haag wonen is de ultieme combinatie van het stadse leven, je bent namelijk dicht bij zowel het strand, de natuur als de bruisende binnenstad. Het is dus geen verrassing dat veel mensen er graag zouden wonen. Als je ook op zoek bent naar een huurwoning in Den Haag, weet je misschien nog niet zo goed hoe je een woning zal kunnen vinden. De vele buurten hebben namelijk allemaal hun eigen charmes, waardoor het moeilijk is om te achterhalen welke er het beste bij jou zal passen. In dit artikel helpen we je op weg door te vertellen hoe je een woning kunt vinden en welke buurten er op dit moment het populairst zijn.

Dit is een partnerbericht

Een woning vinden

In de laatste jaren is Den Haag steeds populairder geworden. Mensen die voorheen de voorkeur hadden voor een woning in een andere grote stad, hebben het potentieel van de havenstad gezien en daar werden anderen ook weer door aangetrokken. Voor de stad betekent dit dat steeds meer stadsdelen populair worden, want al die nieuwe mensen geven de stad een impuls. Voor het zoeken van een woning betekent dit dat je meer keuze hebt uit leuke wijken, maar ook dat het lastiger wordt om te weten waar je moet zoeken. Via een website als Huurportal kun je heel gemakkelijk een beter beeld krijgen van wat je kunt verwachten. Je ziet hier namelijk direct in welke wijken er woningen worden aangeboden en het is altijd een veilige keuze om te gaan voor de buurt waarin er veel woningen worden aangeboden. 

Verschillende wijken waar je kunt wonen in Den Haag

Den Haag is een stad die veel verschillende wijken heeft, met allemaal weer hun eigen voor- en nadelen. Hieronder vind je zes leuke buurten in Den Haag en kun je lezen wat iedere wijk zo bijzonder maakt:

worldtowalk, Canva.com 

Geuzen- en Statenkwartier

Van al de wijken in Den Haag is deze misschien wel het meest gewild, want de woningen zijn lekker ruim, dat komt omdat ze honderden jaren geleden al gebouwd zijn. Er zijn veel internationale organisaties en expats gevestigd, waardoor de wijk een allure heeft die niet op veel andere plekken te vinden is. De wijk bestaat uit brede lanen, gezellige straten en mooie pleinen en de mensen die er wonen zijn bijzonder vriendelijk. Het beste aan wonen op deze plek is misschien wel dat je op een steenworp afstand van het strand zit en dat ook het Scheveningse bos niet al te ver is. Een ultieme combinatie van het stadse en de natuur dus!

Loosduinen

Als je meer interesse hebt in wonen in een dorp, kun je nog steeds in Den Haag wonen. In de Kom van Luisdonen vind je namelijk allerlei smalle straatjes met verschillende soorten woningen, waar de mensen elkaar nog echt kennen. Het andere deel, Houtwijk, is een meer typische jaren 80 buurt waar oude arbeiderswoningen voor gezinnen en een aantal flats staan. Het stand van kijkduin is erg dichtbij en ook het recreatiegebied Landgoed Ockenburg is binnen loopafstand.

Archipelbuurt en Willemspark

Deze buurt ligt dichter bij het centrum, maar is nog steeds erg rustig. Je wordt er omringd door de grachten en het groen van de verschillende parken. De wijk is bekend om zijn prachtige herenhuizen uit de 19e eeuw en heeft een mix van oude charme en moderne faciliteiten. De Bankastraat is een bruisende winkelstraat waar je zowel boetiekjes als leuke restaurants kunt vinden, terwijl de Javastraat bekendstaat om zijn vele antiekwinkels. Ook de vele parken in de buurt maken de Archipelbuurt een heerlijke plek om te wonen.

Scheveningen

Scheveningen is een prachtige badplaats en een van de populairste wijken in Den Haag. Met zijn uitgestrekte stranden, de levendige boulevard, het Kurhaus en het museum Beelden aan Zee is Scheveningen de perfecte bestemming voor strandliefhebbers en cultuurliefhebbers. In de zomer bruist de wijk van het leven en kun je hier genieten van de zon, zee en strand. Er zijn talloze activiteiten te ondernemen, zoals surfen, zwemmen en wandelen over de pier. In de winter kun je hier schaatsen op de tijdelijke ijsbaan.

Zeeheldenkwartier

Het Zeeheldenkwartier is een van de meest hippe buurten van Den Haag en biedt een bruisende mix van vintage winkels, boetiekjes en horeca. Het is een populaire bestemming voor liefhebbers van mode, eten en kunst, en is vooral bekend om de Prins Hendrikstraat, een van de populairste winkelstraten van de stad. Er zijn ook tal van kleine en gezellige pleintjes waar je kunt genieten van een drankje op het terras of kunt genieten van het uitzicht op de prachtige monumentale panden.

Bezuidenhout

Een rustige en groene wijk die ideaal is voor gezinnen en mensen die van de natuur houden. Je vindt hier het Haagse Bos, een groot park met talloze wandel- en fietspaden, speeltuinen en picknickplaatsen. Daarnaast is de Theresiastraat de perfecte plek om te winkelen voor dagelijkse benodigdheden of geniet er van een spannende maaltijd in de ruime keuze aan restaurants.

CategoriesNiet gecategoriseerd