1

10 x AZIATISCHE RESTAURANTS IN ROTTERDAM

Aziatisch restaurant Rotterdam centrum - Aziatisch restaurant Rotterdam kop van zuid - Aziatisch streetfood Rotterdam - beste Aziatische restaurants Rotterdam - Aziatisch eten Rotterdam

Als je fan bent van Aziatische gerechten hoef je gelukkig niet helemaal naar Azië af te reizen. In Rotterdam zijn er genoeg restaurants waar je aan kunt schuiven voor de keukens van het Verre Oosten. Hieronder vind je 10 x leuke Aziatische restaurants in Rotterdam op een rijtje!

Van leuke plekjes met Aziatische streetfood in Rotterdam tot Libanese & Indiase lekkernijen: dit zijn 10 x leuke Aziatische restaurants in Rotterdam >

1. Umami by Han Rotterdam

Met een focus op het overbrengen van de Chinese cultuur, vernieuwing en gezondheid heeft ondernemer Han Ji Umami by Han opgericht: een Chinees restaurant in Rotterdam centrum, waar alles om social dining draait. Het delen van eten brengt mensen dichter bij elkaar en dat is een belangrijk uitgangspunt in de Chinese cultuur. Op de menukaart vind je originele Chinees fusion-gerechten met een hoog culinair niveau én die de gezondheid een boost geven, maar voor een aantrekkelijke prijs!

2. Aziatisch restaurant Rotterdam Kop van Zuid: Azura

Een indrukwekkende inrichting, een pracht locatie en bovenal: overheerlijke maki’s. Dat is wat je van Restaurant Azura kunt verwachten. Je betaalt er dan ook wel iets meer voor dan bij een all you can eat restaurant, maar dan heb je ook wat!

3. Le Souq

Echt bijzonder eten in Rotterdam doe je bij restaurant Le Souq. Niet alleen bijzonder vanwege hun heerlijke spot met terras aan het water in Delfshaven, maar ook omdat hun keuken gebaseerd is op die uit Libanon. Laat je tafel hier vol zetten met allerlei Libanese lekkernijen en proef erop los: wie de veelzijdige Libanese keuken wil proeven in Rotterdam, zit hier goed!

Ook leuk! 8 x leuke Aziatische restaurants in Amsterdam >

4. Aziatisch restaurant Rotterdam centrum: Chung

Voor wie wil tafelen in een Chinees restaurant is daar Chung. Maar vergeet de klassieke loempia’s, saté en nasi maar. In dit Aziatische restaurant heeft alles een bijzonder randje en een eigenwijze Rotterdamse twist. De pekingeend is waar Chung zo bekend om staat: zó bekend dat je hier zelfs een volledige 4- of 5 gangen Pekingeend menu kunt bestellen.

5. Little V

Eten bij Little V is een hele ervaring en gaat verder dan lekker eten op je bord. Bij binnenkomst lijkt het alsof je een prachtige binnentuin treedt. De rest van het restaurant is net zo mooi. Daarnaast worden de Vietnamese gerechten in de vorm van tapas geserveerd. Wat betekent: leuk en gezellig om samen te delen. En om zo van verschillende gerechten te proeven. Want wie zegt dat je moet kiezen?

Meer Aziatische streetfood in Rotterdam >

6. OX

De creatievelingen van bekende restaurants The Suicide Club en Biergarten slaan weer toe met een nieuw pareltje in Rotterdam: OX. Hier is de culinaire focus geïnspireerd op de Chinese keuken, waar je de traditie & geschiedenis van het land terug vindt in de gerechten. Samen met de cocktails van Jacopo Di Domenico is het hier een écht culinair feestje. 

7. Takumi

Wie zin heeft in een uitstapje naar culinair Japan en bereid is de sushi een keer over te slaan, kiest al snel voor een restaurant met lekkere ramen. De echte ramenliefhebber schuift in Rotterdam aan bij één van de verschillende filialen van Takumi. Waar je kunt kiezen uit een groot aanbod ramen. Met kip, dungesneden varkensvlees of tofu.

Dit is alles wat je over ramen noodles moet weten! >

8. Korean bbq: Seoul Sista

Eén belangrijke onderdeel binnen de Koreaanse keuken is het Koreaanse barbecue. Dat houdt in dat je zelf, aan je eigen tafel, je eten bereid op een ingebouwde barbecue. Via een tablet bestel je verschillende soorten vlees en groenten, maar ook hapjes zoals noedels, gyoza’s en loempia’s. In Rotterdam doe je dit gezellig bij Seoul Sista. En voor wie daarna hun buik wil laten zakken met een klassiek, swingende karaoke: kan dat hier ook!

9. Noonchi

Ben je op zoek naar een Aziatisch restaurant Rotterdam op Kop van Zuid? Dan kun je in de altijd gezellige Foodhallen terecht bij restaurant Noonchi. Hier serveren ze namelijk makkelijke & gezonde Koreaanse gerechten, met een moderne draai. Yum!

10. Aziatisch restaurant Rotterdam Centrum: 91Spices

Aziatisch eten is natuurlijk meer dan ramen, sushi of pekingeend. Zo schuif je midden in het centrum aan bij 91 Spices voor een avondje heerlijk Indiaas eten. De menukaart is uitgebreid: je kunt kiezen uit de Noord- en Zuid-Indiase keuken en de tandoori gerechten. De gerechten zijn heerlijk en de naam van het restaurant doet zijn naam eer aan: kruidig, smaakvol en pittig.

Bij welke leuke Aziatische restaurants in Rotterdam schuif jij aan?

Omslagfoto: Umami by Han

CategoriesFijne Foodspots