K

KLASSIEK ITALIAANS DINEREN BIJ RESTAURANT CECCONI’S AMSTERDAM

Cecconi's Amsterdam. Italiaans dineren in Amsterdam. Chique dineren in Amsterdam. Italiaans eten. Aperitivo. Soho House. Restaurant Cecconi's. Cecconi's Amsterdam

Met vestigingen in Barcelona, Berlijn, Miami New York en Londen was het afwachten op een plekje in onze hoofdstad. De tijd was rijp. Soho House streek neer in Amsterdam en belandt met haar gloednieuw geopende restaurant Cecconi’s hoog bovenaan onze culinaire bucketlist.

Op de begane grond van members club Soho Huis aan het Spui vindt je restaurant Cecconi’s Amsterdam, waar Chef-kok Lorenzo Zanaga en en Andrea Cavalerie een menu hebben samengesteld met cicchetti (Italiaanse tapas), huisgemaakte pasta’s, pizza’s en een brede selectie aan vlees-, vis en vegetarische opties, allemaal bereid in de houtoven of houtskoolgrill. Girls Who Magazine ging alvast voorproeven!

Over Soho House Amsterdam

Je kunt er logeren, in de bioscoop hangen, sporten, zwemmen, cocktails drinken en dansen. Maar dan wel alleen met een lidmaatschap, die je toegang verleent tot alle luxe faciliteiten van het statige Bungehuis. Yes, Soho House is de eerste échte members club van Amsterdam. Vanaf heden kun je er ook heel erg goed dineren, en het goede nieuws is dat het restaurant op de begane grond gelukkig voor iedereen toegankelijk is.

Cecconi's Amsterdam. Italiaans dineren in Amsterdam. Chique dineren in Amsterdam. Italiaans eten. Aperitivo. Soho House. Restaurant Cecconi's. Cecconi's AmsterdamRestaurant Cecconi’s Amsterdam

Chic diner? Pas deze tafelmanieren dan zeker toe!

Een moderne twist

Cecconi’s Amsterdam serveert klassieke Noord-Italiaanse gerechten met een moderne twist.
Het restaurant biedt ruimte voor 130 liefhebbers van Italiaans eten en kijkt uit op de Amsterdamse grachten. Dat zal wel wat kosten, hoor ik je nu denken. Nou, dat valt dus reuze mee. Restaurant Cecconi’s heeft zich toegankelijk gemaakt voor een ruim publiek. Je kunt het haast niet geloven met zo’n entourage, maar voorgerechten bestel je al tussen de €5 en de €16, huisgemaakte pizza’s vanaf €14 en een verse parsta vanaf €18. De opmaak van de gerechten zijn verfijnd, worden op een klassieke manier geserveerd en zijn van hoge kwaliteit.

Cecconi's Amsterdam. Italiaans dineren in Amsterdam. Chique dineren in Amsterdam. Italiaans eten. Aperitivo. Soho House. Restaurant Cecconi's. Cecconi's Amsterdam

Alles wat je moet weten over Champagne lees je hier!

Italiaanse binnenplaats

Nog een reden om Cecconi’s op je (culinaire) bucketlist te zetten is het schitterende interieur. Je komt binnen in een soort Italiaanse binnenplaats, met een intrekbaar glazen plafond. De centrale bar trekt direct de aandacht: een grote hoefijzervormige bar met daar omheen een formele eethoek. In het andere gedeelte van de zaak kijk je zowel tegen de open keuken als de grachten van Amsterdam.

Het interne team van Soho House, Soho House Design, leidde het restaurantontwerp. Door het oude met het nieuwe te combineren, versmelt de ruimte klassieke elementen uit Vietnam met vintage meubels en art-decokarakteristieken van het Bungehuis. De verschillende elementen zijn bewust neergezet, om voor iedereen iets te bieden – van een diner in de grote eetzaal of patio, tot een Negroni en een pizza aan de bar.

Cecconi's Amsterdam. Italiaans dineren in Amsterdam. Chique dineren in Amsterdam. Italiaans eten. Aperitivo. Soho House. Restaurant Cecconi's. Cecconi's AmsterdamCecconi’s Amsterdam

Ook leuk om te weten

Is dat Cecconi werd geboren in Londen’s Mayfair en voor het eerst geopend werd in 1978 door Enzo Cecconi, de jongste general manager ooit van de beroemde Cipriani in Venetië. Het restaurant is in 2005 heropend en vervolgens overgenomen door Soho House en is trouw gebleven aan de oorspronkelijke vorm. Cecconi’s Amsterdam blijft verwijzen naar zijn geschiedenis.

Cecconi’s Amsterdam
Spuistraat 210
1012 VT, Amsterdam
OPENINGSTIJDEN
Maandag tot zaterdag 18.00 – 1.00
zondag 12.00 – 23.00 uur (12:00 – 16:00 Feestbrunch)

Foto’s credits: Cecconi’s Amsterdam