T

TIPS VOOR DE PERFECTE AVOCADO

Het leven van een avocado-lover gaat niet altijd over rozen. Dit gaat alleen wel gepaard met struggles. Je avocado is bijvoorbeeld knoeihard of vies bruin. In dit artikel help ik jullie de jullie haat-liefde relatie. Deze tips en feiten over avocado wil je weten, geloof me! Avocado tips, avocado trick, avocado gerechten

Het leven van een avocado-lover gaat niet altijd over rozen en het eten ervan gaat gepaard met vele struggles. Je avocado is bijvoorbeeld knoeihard, of je favo greeni is veranderd in een alles behalve aantrekkelijke bruine drap. Desondanks ‘overleven’ wij geen dag zonder een dagelijks portie avocado. Daarom helpen wij jullie in dit artikel op weg met deze haat-liefde relatie. Met deze tips eet je de perfecte avocado!

1. Knoeiharde avocado? Pas deze tip toe en hij is binnen 10 minuten rijp.

Ken je die vreselijke frustratie van een knoeiharde avocado? ‘Eetrijpe avocado’s’ zijn alleen per twee verkrijgbaar in de Albert Heijn (ook frustrerend), en zijn een stuk duurder dan twee losse. Met deze makkelijke truc ben je dus ook nog eens minder geld kwijt.

Het enige dat je in huis moet hebben is een bakplaat en aluminiumfolie. Wikkel de avocado in folie en leg ‘m op de bakplaat. Leg hem 10 minuten in de oven op 200 graden. Doordat de avocado ingepakt is, wordt het rijpingsproces versneld. Wel even laten afkoelen voordat je ‘m gaat eten hé! Warme avocado is terrible.

Een gezonde, winterse stamppot met Pastinaak!

Maar… hoe zit dit nou eigenlijk? Nou, een avocado bevat van nature het gas ‘etheen’. De hoge temperaturen zorgen ervoor dat dit gas wordt verstoten, wat vervolgens voor een snellere rijping zorgt. Wat een avo-cadeau!

Nog een tip om je avocado sneller te laten rijpen: Leg ze naast appels of bananen.
Deze lieve vrienden geven bepaalde stoffen af die ervoor zorgen dat een avocado sneller rijp wordt!

Avocado tips | Bron: Etsy

2. That’s a pit-ty..

Het moment is ein-de-lijk aangebroken. It’s time to enjoy your avo-friend. Tijd om de avocado te halveren en aan de echte challenge te beginnen. Voor wie het aandurft, pak een koksmes, zet het mes stevig in de pit en draai je mes een kwartslag. Hoppa, it’s out! 

3. Red de ‘overgebleven’ avocadohelft

Om te voorkomen dat jouw overgebleven avocadohelft niet langzaam afsterft, kun je hem versieren met wat citroen- of limoensap. Luchtdicht verpakken, bijvoorbeeld met plasticfolie, helpt ook. Hup de koelkast in, en het bruinings-proces zal een stuk langzamer gaat.

P.S.

Een avocado bevat weinig zetmeel of suiker, maar wel veel enkelvoudig onverzadigde vetten. Het ideale low-carb fruit dus. Yes, avocado is een fruitsoort, geen groente.

PIN IT!

Avocado weetjes. Alles wat je moet weten over avocado. Eet je vaak avocado? ben je avocado verslaafd? Dit is wat je moet weten! #avocado