L

LEUKSTE KINDERBOERDERIJEN IN NEDERLAND: 6 X TIPS

Leukste kinderboerderijen in Nederland - Leuke kinderboerderijen Zeeland - Leuke kinderboerderijen met lunchroom

Ga jij er een dagje op uit met kinderen, of heb je gewoon zin om je innerlijke kind een dagje te verwennen met het lekkere weer? Trek er dan vooral een hele middag voor uit om weer eens naar één van al die leuke kinderboerderijen die Nederland te bieden heeft, te gaan. Ons kikkerlandje barst van de leuke kinderboerderijen waar je kunt spelen met dieren, kunt knuffelen met konijnen en lekker van de natuur kunt genieten. Benieuwd welke kinderboerderijen het leukst zijn? Dit zijn 8 x de leukste kinderboerderijen in Nederland.

Op zoek naar aanraders voor leuke kinderboerderijen? Dit zijn 8 x de leukste kinderboerderijen in Nederland >

1. Leukste kinderboerderijen in Zeeland: De Klepperhoeve in Middelburg

Ben je een weekendje in Zeeland? Dan heb je geluk! Eén van de grootste en leukste kinderboerderijen in Zeeland staat namelijk in Middelburg. Kinderboerderij De Klepperhoeve is 7 dagen per wek geopend en je kunt er met geiten, varkens, paarden, kalkoenen en nog veel meer soorten dieren knuffelen. Er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd en de boerderij ligt midden in een mooi park. Met minder dan 10 minuten rijden sta je in het centrum van Middelburg om de middag goed mee af te sluiten, aanrader dus!

2. Leukste kinderboerderijen in Nederland met lunchroom: De Meent in Hilversum

Bij Kinderboerderij De Meent in Hilversum kun je schapen, geiten, kippen, varkens, konijnen en zelfs pony’s bekijken in hun natuurlijke habitat. Er zijn altijd wel schattige, pasgeboren diertjes te bekijken in het voorjaar en na een hele middag op de kinderboerderij kun je plaatsnemen bij het theehuis van de kinderboerderij, of kun je van het verse boeren schepijs genieten. Let op, elke maandag en dinsdag gesloten!

3. Eén van de oudste kinderboerderijen in Nederland: De Blijde Wei in Rotterdam

Woon je dichtbij Rotterdam? Ga dan naar kinderboerderij De Blijde Wei, één van de leukste kinderboerderijen in Nederland, en tevens één van de oudste in Ommoord! Al sinds 1999 kun je hier met dieren knuffelen of kun je een wandeling maken langs de stallen of tussen de geiten en schapen. Er is een grote speeltuin aanwezig voor de kleintjes en bij De Groene Kikker kun je 7 dagen per week nagenieten met een kopje koffie en gebakje.

4. Leukste kinderboerderijen in Nederland dichtbij Utrecht: De Koppelsteede

Met een paar minuten rijden vanuit Utrecht ben je in Lunetten, en dus ook bij kinderboerderij De Koppelsteede! Bij deze stadsboerderij kun je niet alleen de dieren bewonderen, maar ook wandelen in de boomgaard, in de boerderijmoestuin of over het blote voetenpad. Neem voordar je weer vertrekt vooral nog een kijkje in de boerderijwinkel waar ze van alles lekkers maken met het fruit uit de boomgaard, of drink een drankje op het terras.

5. Leukste kinderboerderijen in Nederland: De Drentse Koe in Drente

Bij speel- en ijsboerderij De Drentse Koe ben je aan het juiste adres voor één van de leukste boerderijen in Nederland. Een dierenweide, speelboerderij, speelschuur, skelterbaan, maïsdolhof en waterspeelplaats, ze hebben het er allemaal. Je vermaakt je er dus vast wel! Je betaalt er 7 euro entree voor kinderen tot en met 3 jaar oud, 12 euro voor kinderen van 4 tot met 16 jaar oud en 7 euro voor volwassenen, en mag voor dat geld de hele dag lang van álles gebruik maken. 7 dagen per week geopend!

5. Pluktuin en zorgboerderij Pluk in Den Haag

Pluk in Den Haag is dé kinderboerderij voor kinderen én ouders. Je kunt er genieten van de dieren op de zorg- en kinderboerderij en kunt er unieke kinderfeestjes boeken met opties voor het rijgen van bloemenkransen of het spelen van natuurbingo. Maar je kunt er ook languit genieten van de zon op het terras van de lunchroom. Je bestelt er natuurlijke en biologische lekkernijen en je kunt er elke woensdag tot en met zondag terecht.

En, bij welke van deze leukste kinderboerderijen in Nederland, neem jij een kijkje?

CategoriesNiet gecategoriseerd