W

WAT TE DOEN IN GIRONA? 7 x HOTEL EN BEZIENSWAARDIGHEDEN TIPS

wat te doen in girona

Houd je van oude steden vol met mooie bezienswaardigheden? Girona is één van de meest verrassende en bruisende steden in Spanje. Langs de oevers van de Onyar, binnen middeleeuwse muren, gezellige pleintjes en coole street art: Girona is dé perfecte bestemming voor een stedentrip. Er zijn ook een heleboel leuke hotels in Girona. Hieronder geven we je een aantal tips over wat te doen in deze Spaanse stad.

Wat te doen in Girona? Hieronder vind je 7 x Hotel en bezienswaardigheden tips >

1. Bezoek La Catedral de Santa Maria

Wanneer je door Girona struint is het meest opvallende bouwwerk toch wel de La Catedral de Santa Maria. Het is een prachtige witte kerk met een mooie bouwstijl. In de kerk vind je het breedste gotische schip ter wereld. Leuk weetje: de kerk was het decor van als de Sept of Baelor in seizoen zes van Game of Thrones.

Lees hieronder verder over wat te doen in Girona >

La Catedral de Santa Maria

2. Bewonder de kleurrijke huizen langs de Riu Onyar

Niet te missen: de kleurrijke huizen langs de Riu Onyar. Vanaf het station loop je zo het oude centrum in en kom je al snel over de bruggen van de Riu Onyar. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de kathedraal en de kleurrijke huizen.

Wat te doen in Girona >

Girona tips

3. Ontdek El Call, de Joodse wijk

Vlakbij de kathedraal van Girona vind je El Call: de Joodse wijk van Girona. In deze wijk woonden tussen de 12e en 15e eeuw vele Joden, die daarna werden verdreven. De wijk was eerst deels afgebroken, maar is inmiddels helemaal in de oude staat hersteld. In de wijk vind je geen auto’s en dat zorgt ervoor dat je lekker rustig kunt shoppen bij allerlei kleine boutiekwinkels.

4. Wandel over de stadsmuren: Passeig de la Muralla

Wist je dat je in de binnenstad van Girona resten van de oude stadsmuren zijn gerestaureerd? Dat maakt het nu een toffe plek om te wandelen. Vanaf de muren heb je een mooi uitzicht over de stad en kun je prachtige plaatjes schieten!

Girona

Dit zijn de leukste hotels in Girona >

5. Hotel Carlemany Girona

In het commerciële centrum van Girona vind je Hotel Carlemany Girona. Het hotel ligt op loopafstand van de goede restaurants en heeft ruime, mooie kamers. Extra leuk: het hotel onderscheidt zich van andere hotels door meer dan 100 kunstwerken te presenteren in het gebouw, we like!

Je kunt hier een overnachting boeken >

6. Hotel Gran Ultonia

Midden in het historische centrum van Girona, waar ooit het Ultonische Infanterie Regiment zat, zit nu Hotel Gran Ultonia. Het gebouw is volledig gerenoveerd en heeft luxe, comfortabele kamers. Er is ook een gezellige rooftop bar met een prachtig uitzicht over de stad. Een kamer boek je hier >

Tekst gaat hieronder verder >

7. Pensión Borrás

We sluiten dit rijtje af met Pensión Borrás: een fijne plek om te overnachten en je wordt ook nog eens hartelijk ontvangen door de familie van het pension. Op ongeveer 10 minuten wandelen kom je al de kathedraal van Girona tegen. De kamers zijn voorzien van alle gemakken die je nodig hebt voor een comfortabel verblijf. Zeker een aanrader! Klik hier voor meer info >

Ga jij binnenkort op stedentrip naar de Spaanse stad Girona?

CategoriesEuropa