Weinig koolhydraten, wel eiwitten, vet en groente eten, met als doel het verbranden van je vetreserves. Dit met als gevolg dat je afvalt. Nieuwsgierig? Probeer dit recept voor keto-proof muffins eens uit!
Ingrediënten
1 1/4 kopje amandelmeel
1/2 kop poedervormige erythritol
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepels gemalen kaneel
1 eetlepel amandelmeel
5 eetlepels boter, gesmolten
2 1/2 theelepels banaan-extract
1 theelepel vanille-extract
1/4 kopje ongezoete amandelmelk
1/4 kopje zure room
2 eieren
3/4 kop gehakte walnoten
1 eetlepel boter, koud en in 4 stukken gesneden
1 eetlepel erytritol in poedervorm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor, zet de muffin vormen klaar
- Meng amandelmeel, erythritol (of bij voorkeur zoetstof), bakpoeder en kaneel in een grote kom.
- Roer de boter, banaan-extract, vanille-extract, amandelmelk en zure room.
- Voeg eieren toe aan het mengsel en roer voorzichtig tot alles goed is gemixt.
- Vul muffinvormen ongeveer voor de helft vol met het mengsel.
Crumble Topping
- Voeg walnoten, boter en amandelmeel toe aan de keukenmachine. Pulseer een paar keer totdat de noten in kleine stukjes worden gehakt.
- Als het mengsel te droog lijkt (sommige walnoten zijn soms zachter dan andere), kun je nog een eetlepel boter toevoegen.
- Strooi stukjes van het mengsel gelijkmatig over het beslag en druk voorzichtig naar beneden. Strooi erythritol over het kruimelmengsel.
- Bak 20 minuten of test of een tandenstoker schoon eruit komt.
- Laat minimaal 30 minuten afkoelen, indien mogelijk een uur of langer. Hierdoor kunnen de keto muffins zich versterken.
Geniet van deze gezonde keto muffin!
Bron omslagfoto: Heyketomama
CategoriesRecepten & Trends