J

Je huis versieren voor kerst: 5 x feestelijke inspiratie

Hotels met kerstarrangement - Nachtje weg met kerst - kerst overnachten

Het aftellen naar Kerstmis is al begonnen, het is tijd om je te concentreren op huisdecoraties en een voorraad kaarsen, zuurstokken en slingers in te slaan. Ook is het bijna tijd om je kerstpakket uit te pakken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat we ons huis niet te veel inrichten en beperken tot de behoefte van het uur. Om je te helpen met de decorideeën die ervoor zorgen dat je niet overdrijft, maar er toch voor zorgt dat je mee bent met de trend; we hebben een lijst samengesteld met de beste kerstversieringstrends van 2022 waaruit je kunt kiezen en thuis kunt repliceren.

Inspiratie nodig? Hier vind je 5 kerstversieringstrends om uit te proberen >

Roze

Ondanks dat rood en groen de traditionele kerstkleuren zijn, is Barbiecore een trend die grote golven maakt. Omarm dit jaar met Kerstmis de roze kracht en fleur je huisinterieur op met een vleugje roze. Van kerstbomen en kransen tot mooie ornamenten, versier je huis met roze objecten die stijlvol zijn en een opvallend kerstdecor. 

Vintage

Ondanks dat ‘Oud is goud’ slechts een spreekwoord van drie woorden is, heeft het een belangrijke betekenis. De populairste decoratie-ideeën voor de feestdagen uit de jaren 80 en 90 zijn helemaal terug van weggeweest en het is je tijd om weer ouderwets te gaan. Herleef de nostalgie nog een keer door Mold Blow-decoratie toe te voegen met een plastic figuur van een sneeuwpop die kan worden verlicht met een gloeilamp erin. Je kunt je interieur zelfs naar een hoger niveau tillen met een kerstboom met glimmende ornamenten of je plank opfleuren met kerstmokken.    

Meer leuke kerstversieringstrends >

Keramiek

De keramische kerstboom was enorm populair in het midden van de eeuw en is weer terug. Gemaakt van gebakken klei, deze bomen zijn een perfecte decoratie voor de feestdagen en gaan behoorlijk lang mee dan andere bomen. Daarnaast geven ze je huis ook een retro gevoel en zijn ze een waardige toevoeging aan je kerstdecor. Ze zijn compact van formaat en passen gemakkelijk op elk aanrechtblad, tafel, bureau of schoorsteenmantel. Ze nemen dan ook veel minder ruimte in dan normale kerstbomen! 

Kerstdorp

Kerstdorpen waren prominent aanwezig tijdens het begin en het midden van de 20e eeuw. Te midden van meerdere culturele verschuivingen, vooral met de toevoeging van de televisie aan de woonkamer, zag de trend een langzame achteruitgang. Ondanks dat hun rage na verloop van tijd vervaagt, zijn deze decoratieve dorpjes op miniatuurschaal de populairste ideeën voor kerstversiering in 2022. Ze zijn gemaakt van kleine kartonnen of keramische beeldjes en vormen een prachtige aanvulling op je woonkamer. 

Gerecycled

Geen aanblik is vervelender dan vuilnisbakken vol vakantievoedselafval te zien krijgen. Al dit afval, verdorren en rotten komt neer op tonnen schimmels die de stortplaats vullen. Recycling is naar voren gekomen als het grootste alternatief om deze problemen te beteugelen en is inderdaad een van de belangrijkste interieurtrends voor de kerst van 2022. Of je nu kerstbomen wilt maken van gerecycled materiaal of doe-het-zelf bekerbellen, recycling is iets waar je naar uit moet kijken bij het versieren van je huis voor de kerstdagen dit jaar. 

En, welke van deze kerstversieringstrends pas jij toe in je huis dit jaar?

CategoriesNiet gecategoriseerd