G

GIRLS WHO DRINK KERSTCOCKTAIL: THE GINGER APPLE

Ben je het zat om alleen wijn te drinken tijdens het kerstdiner? Of vliegt het bier weer over tafel tijdens die standaard gourmet? Niet meer met deze te gekke cocktail tips. Deze december maand hebben wij voor jou de lekkerste en leukste kerstcocktails in samenwerking met Double Dutch. Elke dag verschijnt er een kerstcocktail en dat is vandaag: The Ginger Apple!

Als een soort van appel kaneel ijs maar dan met een zomerse randje zo smaak deze kerstcocktail. Natuurlijk is het al winter en komt de regen met bakken uit de hemel vallen maar dan juist is het super om deze cocktail te maken. Je kan deze cocktail goed combineren bij de amuse(het hapje die je als eerst serveert). Bijvoorbeeld een amuse van komkommer, makreel en yogert dille cream. Oh, dat wordt weer een fantasische kerstdiner! Nog even een tip: je zou deze cocktail ook warm kunnen maken voor extra rode wangetjes en kunnen opdrinken na het diner voor de open haard. 

Ingrediënten

Hoe te maken?

Kook in een pannetje wat water met een schepje suiker en voeg de salie kruiden er aan toe. Ten eerste moet je het laten koken, wanneer het goedje heerlijk naar salie ruikt kan je het afgieten met een zeefje. Vang de salie siroop op en laat afkoelen. Dip de rand van het glas in de saliesiroop en dip het glas vervolgens in de roze suiker. Snij een schijfje van een appel. Doe de appel in de glas. Vervolgens mix je de appelsap, licor 43 en de saliesiroop in de mixer en schenkt dit vervolgens in het glas en top het af met Double Dutch gingerbeer.

 

Deze kerstcocktail serie is in samenwerking met Double Dutch mixers. Double Dutch is opgezet door Raissa & Joyce twee zussen uit Nederland. Het is een mixer merk met unieke smaken die je met verschillende spirits goed gemixt kan worden. Double Dutch is onderhanden verkrijgbaar bij Dorslust.