G

GIRLS WHO DRINK KERSTCOCKTAIL: ODESSA

Ben je het zat om alleen wijn te drinken tijdens het kerstdiner? Of vliegt het bier weer over tafel tijdens die standaard gourmet? Niet meer met deze te gekke cocktail tips. Deze december maand hebben wij voor jou de lekkerste en leukste kerstcocktails in samenwerking met Double Dutch. Elke dag verschijnt er een cocktail voor de kerst en dat is vandaag: Odessa

Ben jij wel eens in Odessa geweest? Echt een te mooie stad wat ons doet denken aan deze cocktail. Oeh een kerstcocktail die naar een zonnige bestemming smaakt. Ja, girls dat is deze. Makkelijk te maken en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Zo wordt het kerstdiner echt een gezellige cocktail party. Enjoy!

Ingrediënten

 • 30 ml Vodka
  Double Dutch Cranberry
  Peer
  Cranberries
  Rietsuiker
  Tijm
  Ijs

Borrelhapje bij deze heerlijke kerstcocktail? Die vind je hier 

Hoe te maken?

Kook de cranberries in 200 ml water in pannetje samen met een eetlepel rietsuiker en een takje tijm. Laat dit 20 minuten pruttelen. Zeef de het goedje nadat het is gekookt. Laat afkoelen nadat de siroop is ingedikt. Snij de peer in een dun schijfje en plak in het cocktailglas. Schep ijs in het glas en schenk daar de vodka overheen. Voeg vervolgens 2 eetlepels van de cranberry siroop toe. Deze siroop zal zakken door het ijs. Top dit af met Double Dutch cranberry en om geheel af te maken leg van cranberries op het ijs.

 

Deze kerstcocktail serie is in samenwerking met Double Dutch mixers. Double Dutch is opgezet door Raissa & Joyce twee zussen uit Nederland. Het is een mixer merk met unieke smaken die je met verschillende spirits goed gemixt kan worden. Double Dutch is onderhanden verkrijgbaar bij Dorslust.