U

UITTIP: 5 x KAASMARKTEN IN NEDERLAND

kaasmarkten nederland - kaasmarkten - kaasmarkt nederland - kaasmarkt bezoeken - kaasmarkten in nederland - kaasmarkt alkmaar - kaasmarkt edam - kaasmarkten bezoeken - kaasmarkt

Gevalletje móet je een keer bezocht hebben: een kaasmarkt! Een bezoekje aan deze cheese walhalla is niet alleen leuk voor toeristen, maar ook als uitje in eigen land. Nederland telt er nog maar vijf kaasmarkten, dus maak makkelijk een keuze en zet het op je NL-bucketlist!

Zin in een leuke activiteit in eigen land? Vind hier de kaasmarkten in Nederland > 

Kaasmarkt Edam

Edam staat bekend om de Edammer kaas. Logisch dan ook dat hier kaasmarkten worden gehouden natuurlijk. Vanaf de zestiende eeuw tot 1922 werd hier op de markt kaas verhandeld. De kaasmarkten vinden plaats op woensdagochtend in juli en augustus.

36 x Originele uitjes in heel Nederland >

Kaasmarkt Alkmaar

Dit is de bekendste van alle kaasmarkten in Nederland. Helemaal bekend zijn de kaasdragers: mensen in witte pakken en een strooien hoed op die op een speciale drager kaas aan- en afvoeren. Bezoek deze kaasmarkt van eind maart tot eind september elke vrijdag. Ook kan je de avondkaasmarkt bezoeken op de dinsdagavonden in juli en augustus.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Say Cheese Alkmaar (@saycheesealkmaar)

Kaasmarkt Hoorn

Van alle kaasmarkten behoort die van Hoorn tot degene die het meest recent gestart is, namelijk pas vanaf 2007 door de viering van het 650 jarig bestaan van Hoorn. De markt is geopend op elke donderdag van juni tot september. Dit is vooral opgezet voor toeristen, omdat alle bezoekers figuranten zijn.

Cheesy Guide: vind hier hoe je de perfecte kaasplank maakt >

Kaasmarkt Gouda

Gouda behoort samen met Woerden nog tot één van de kaasmarkten waar nog echt kaas verhandeld wordt. Helaas niet meer in zulke grote aantallen, maar er komen nog steeds kaasboeren en handelaren samen om in kaas te handelen. Voor toeristen (of locals) zijn er ook andere ambachtslieden, zoals klompen- en kaarsenmakers aanwezig. De markt is hier van april tot augustus op donderdagochtend.

Kaasmarkt Woerden

Ook op deze markt wordt sinds 1885, elke zaterdag nog steeds in kaas gehandeld. Kaasboeren uit de hele regio komen naar Woerden en daarnaast is de markt ook heel leuk voor mensen die gewoon een middagje uit willen. Op de eerste zaterdag van juni wordt op deze markt de allereerste graskaas geveild.
En, welke van deze kaasmarkten in Nederland breng jij als eerste een bezoek?

CategoriesWeekend tips