&

“RISICO’S ZIJN ER ALTIJD EN GARANTIE HEB JE NOOIT ” | Drankje met Maxine Hassing, Founder Dressoir

Onder de categorie ‘Drankje Met’ vind je interviews voor én door ambitieuze levensgenieters. Van grote social influencers tot female empowerment auteurs of ondernemende fashionista’s. Deze week spraken wij de ambitieuze Maxine Hassing (ook wel professioneel kleding uitlener) over ondernemen en het runnen van haar duurzame bedrijf Dressoir.

Maxine! Leuk je te ontmoeten. Kun je kort iets over jezelf vertellen?

“Hoi! Ja, van hetzelfde! Ik ben Maxine, de oprichtster van kledingverhuur webshop Dressoir. Je zou dus eigenlijk kunnen zeggen dat ik professioneel kleding uitlener ben! Ik spendeer mijn dagen achter de computer, op evenementen, maar voornamelijk tussen de glitterende kledingrekken. Altijd druk, op weg en vaak toch wel net te laat, bepakt en bezakt op de fiets met de mooiste items.

Ik ben gepassioneerd over de impact van onze overconsumptie op mens en klimaat en daarom heb ik niet zo lang geleden mijn corporate ‘carrière’ opgezegd.Vanaf nu wil ik mij volledig gaan focussen op het bouwen van Nederlands grootste online kledingkast!

Je hebt recentelijk Dressoir opgericht. Wat zouden wij moeten weten over je nieuwe bedrijf?

“Dressoir geeft vrouwen toegang tot een oneindige online kledingkast gevuld met designer outfits voor een fractie van de prijs. Dat doen we door kleding te verhuren in plaats van dat we items verkopen.  Voor maximaal 10 procent van de verkoopprijs is een prachtige designer outfit voor zes dagen voor jou zodat je er mee kan schitteren op een feestje, bruiloft of waar je zelf gelukkig van wordt. Dat is goed voor je portemonnee, en het milieu.”

Dus als onze Girls Who-lezers een bijzonder event op de planning hebben staan, kunnen ze bij jou een geschikt item lenen voor de desbetreffende avond?

“Exact! En zonder je bankrekening leeg te roven. Top toch? We hebben een collectie vol met prachtige items voor een betaalbare prijs. Vanaf 30 euro kan je items reserveren van merken als Maje, French Connection, Chloe, Rachel Zoe, Ganni etc..  Er is voor ieder wat wils, van hippe boho jumpsuits en de pastel bruiloft jurkjes tot glitterende galajurken.”Waar liep je zelf tegenaan waardoor je Dressoir wilde opzetten?

“Ik heb een achtergrond in het verduurzamen van traditionele sectoren en werd getriggerd door de relatief trage ontwikkeling van de mode-industrie. Daarnaast, in mijn persoonlijke reis om duurzamer te gaan leven, ondervond ik ook persoonlijk dat minder en bewuster consumeren veel compromissen met zich mee bracht, vooral als het op het dragen van kleding aankomt. Net als iedere andere vrouw, wilde ik ook graag een mooie outfit aantrekken naar een feestje! Door mijn bedrijfskundige achtergrond liet ik er meteen business modellen op los en zo begon langzamerhand Dressoir vorm te krijgen.

Feitjes en tips over hoe je duurzamer kunt leven >

”Dressoir is mijn visie op de kledingindustrie. Een duurzame, female-empowered organisatie, waar vrouwen niet alleen outfits met elkaar delen, er samen van genieten. Ik wil iedere vrouw, waar ze ook woont en wat haar budget ook is, de mogelijkheid geven om zelfverzekerd de deur uit te stappen naar een gelegenheid. Want als we dragen waar we ons het comfortabelst en mooist in voelen, dan voelen we ons zelfverzekerd, en dat stralen we dan ook uit!”

Welk obstakel vond je tot nu toe het lastigst voor het lanceren van je eigen onderneming?

“Pfoeh. Ik had geen concrete ervaring in tech of de mode industrie, dus dan is er behoorlijk veel nieuw! Een volledig online kleding verhuur platform bestond nog niet, dus vrouwen hebben veel vragen. Dat zorgt er wel voor dat je overal super goed over nadenkt.

Gemak is daardoor super belangrijk bij ons geworden. Past het niet? Geen probleem, dan kan je het terugsturen en krijg je je geld terug. Ongelukje? Geen probleem, een verzekering zit bij de prijs inbegrepen. Echt alles moest uitgedacht worden. Maargoed, ook juist omdat we volledig online zitten kunnen we super voordelig items te huur aanbieden.”

En waar wordt je het meest enthousiast van?

“De vrouw. Ik word echt heel blij van zelfverzekerde, supportive women. Dit is de derde ‘female empowered’ organisatie die ik opzet. Uiteindelijk gaat het niet om de jurk, de jumpsuit of whatever. Het gaat om de vrouw. Dat zij straalt en zich goed voelt. De outfit is slechts een middel. Iedere vrouw verdient het om zelfverzekerd de deur uit te stappen naar een feestje.”

Wat is jouw tip voor andere ambitieuze vrouwen (die willen gaan ondernemen)?

”Als je het echt wilt, go for it. Don’t overthink it. Risico’s zijn er altijd en een garantie heb je nooit. Dus als er iets is waar je gepassioneerd over bent en waar je echt in gelooft dan loopt het wel los. Wees kritisch op je businessplan en vraag veel feedback.

Als voorbeeld, ik heb er een nieuwe gewoonte van gemaakt om mijn doelgroep of collega’s op kantoor continue te vragen, ‘hoe kan dit beter?’. Af en toe vet irritant, want meer werk. Maar goed, uiteindelijk bouw ik het product niet voor mijzelf, maar voor jullie! Dus mochten er Girls Who lezeressen zijn die denken dat er iets beter kan.. En tja, dan vooral gewoon gaan en hard werken. Al voelt het voor mij nooit echt als werken. Super cliché he?”

Meer interviews met ambitieuze vrouwen vind je hier >

Tot slot, wat doe je het liefst als je niet aan het werk bent?

“Haha.. bijslapen? Dat klinkt waarschijnlijk een stuk minder glamoureus dan verwacht in de designerkleding business.. maar is momenteel wel een beetje de realiteit. Het allerliefste spendeer ik tijd met mijn beste vriendinnetjes en mijn vriend, die zijn altijd zo supportive en liefdevol in dit hele ondernemers avontuur, ik zou niet weten wat ik zonder ze moet.

Daarnaast ben ik sinds recent ook tuinier en verbouw ik mijn eigen biologische groenten in bakken in de tuin, in hartje Amsterdam. Dat is ook niet zo extravagant hé?”

Wij zijn fan en gaan absoluut kleding lenen voor speciale gelegenheden. Meer zien en lezen van Maxine? Volg Dressoir op Instagram!

CategoriesDrankje met