&

”VERGEET JE KERNWAARDEN NIET” | Drankje met Event Organisator Lynndell Melles

lynndell melles - melles group - interviews ondernemers - girls who magazine

Onder de categorie ‘Drankje Met’ vind je interviews voor én met ambitieuze levensgenieters. Van grote social influencers tot sommeliers of online ondernemers. Deze keer spreken we Lynndell Melles, die op haar 24e een full-service event agency runt, waarbij ze ruim 400 studenten van werk voorziet. Nieuwsgierig naar de uitdagingen en tips van deze jonge ondernemer? Lees dan verder!

Lynndell! Wat moeten we over jou weten?

”Work until you no longer need to introduce yourself. Dat is toch wel het motto wat ik nastreef. Iedere ochtend word ik wakker met boordevol motivatie om keihard te werken. Met het goal voor ogen, om te zorgen dat iedereen die met of voor ons werkt blij wordt. Ik ben enorm perfectionistisch en dat uit zich in mijn werk. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat men altijd met veel plezier naar werk gaat. Gelukkig is dat bij mij iedere dag weer het geval.

Daarnaast denk ik dat heel hard werken en zo veel mogelijk uit je dag halen alleen mogelijk is in combinatie met sporten en gezond eten. Anders zou je dit werk-tempo nog geen twee weken volhouden. Zo train ik bijvoorbeeld veel bij Saints & Stars en hockey bij Pinoké. En als guilty pleasure rijd ik graag rally’s!”

Je runt als 24-jarige een bedrijf met eigen kantoor en 400+ mensen in ‘dienst’. Wat kun je ons vertellen over MELLES GROUP?

”Wij leveren zowel hostesses/hosts als medewerkers bediening aan grote cateraars, top locaties – zeg de crème de la crème van Nederland. Daarnaast organiseren wij events van A tot Z en verzorgen wij de styling van het personeel; vorige week bijvoorbeeld nog voor Holland Zingt Hazes! Dit maakt het dat het super gevarieerd werk is. Iedere dag bij ons is uniek aangezien wij echt als een team werken aan ieder project.”

Hoe blijf je jezelf en het bedrijf ontwikkelen?

”Onlangs hebben we nog MELLES JOBS toegevoegd aan ons portfolio. Nadat studenten jarenlang succesvol bij ons hebben gewerkt, vinden wij het jammer als ons contact met hen stopt. Deze tak is daarom opgezet met het doel de studenten ‘in house’ te houden en verder te ontwikkelen. MELLES JOBS beheert de expertise om professioneel advies te geven aan bedrijven over hun toekomstige werknemers. Zodra studenten opzoek zijn naar een vaste baan of een baan die meer in lijn is met hun studie, kunnen zij direct instromen bij ons.”

Op welke opdracht of mijlpaal sinds het ondernemen kijk je tot nu toe met de meeste trots terug?

”Moeilijke vraag! Iedereen die zaken met ons wil doen krijgt een plekje in mijn hart. Het blijft toch altijd bijzonder als mensen voor jouw concept kiezen. Toch ben ik extra trots op de Johan Cruijff ArenA, waar wij vanaf dag één van het bestaan van ons bedrijf al personeel mogen leveren. De VIP cateraar in de ArenA – Label Hospitality – geeft ons al 3,5 jaar het vertrouwen om samen te werken tijdens de grootste events.  Nu mogen wij als klap op de vuurpijl EURO 2020 verzorgen! Hier zullen wij zo’n 100 hostesses en hosts leveren voor het Europees Kampioenschap. Hoe tof is dat?!

Daarnaast zijn wij dan ook prefererend partner voor onder andere Vineyard, Nieuwzuijd Catering en Soundbites. Hier ben ik super trots op!”

lynndell melles - melles group - interviews ondernemers - girls who magazine

Wat is het grootste obstakel waar je in het begin van jouw ondernemingstraject tegenaan liep?

Alles te gelijk willen doen. Tijdens mijn studie aan de Hotelschool the Hague startte ik MELLES PEOPLE. Tegelijkertijd zat ik in het bestuur van onze studentenvereniging, was ik altijd druk bezig met mijn dispuut Aphrodite én gaf ik bijles aan mede-studenten. Daarnaast wilde ik sporten, hockeyen, geen feestje missen en aandacht geven aan mijn vrienden/familie en ja… de studie moest natuurlijk ook afgerond worden. Een echte uitdaging dus, om alles te combineren!”

En zijn er volgens jou voor- of juist nadelen aan het zijn van een jonge, vrouwelijke ondernemer?

”Voordelen zijn dat je hebt in principe niets te verliezen hebt, behalve tijd. Jong ondernemen is waanzinnig, omdat je op een hele jonge leeftijd al de mogelijkheid hebt om beslissingen te maken op hoog niveau. Daarnaast heb je als je jong bent nog alle energie, waardoor je alle kansen aangrijpt en nog niet echt de angsten van ondernemerschap ondervindt.

Een klein nadeel van mijn leeftijd is dat ik in het begin niet altijd serieus genomen werd. Toen ik het bedrijf opzette vroeg ik me af waarom de 18-jarige voetbalspelers in de ArenA wel serieus genomen zouden worden, en ik op mijn 21e niet.  Dus ik ging ervoor en dacht: If they don’t believe me, I’ll show them.’’

Meer interviews met ondernemende vrouwen vind je hier >

Waar is jouw interesse in ondernemen eigenlijk begonnen?

”Stiekem denk ik dat ik die passie altijd al heb gehad. Mijn ouders zijn beide echt rasondernemers. Als klein meisje ging ik vaak mee naar het werk van mijn ouders, maar ook op vakantie werd veel gewerkt. Het was gewoon heel normaal dat wij ons mond moesten houden als mijn ouders aan de telefoon zaten. Zakenpartners ontmoeten in het buitenland, of tussen de middag lunchen bij hen op kantoor. Dat was het leukst, want daar mochten mijn broers en ik onbeperkt hagelslag met pindakaas eten, haha!

Nee maar serieus, mijn grootste inspiratiebron zijn mijn ouders. Beide hebben zij vanuit niets fantastische bedrijven opgericht. En zo heb ik dat ook gedaan, met 50 euro budget richtte ik op 17 januari 2017 Melles People op bij de KVK. Vanaf dat moment werk ik 24/7 aan het bedrijf. Ik sta altijd aan, maar juist daarom lukt het nu om zo veel te bereiken.”Welke eigenschappen zou een goede ondernemer volgens jou absoluut moeten hebben?

”Doorzettingsvermogen en niet bang zijn om hard te werken en te falen. Pak alles aan wat je kan, een droom wordt niet zomaar realiteit. Hiervoor moet je zweten, hard werken en super vastberaden zijn. Je vindt je limieten door ze de pushen en niet te vrezen voor de toekomst.”

Met een mentaliteit dat je iedere avond en weekend vrij wil zijn kan je beter niet voor jezelf gaan beginnen. Mocht het dan uiteindelijk zo goed gaan, dan kan je mensen aannemen voor meer rust en groei. Echter, zeker in het begin, you’ll have to work for it!

Wat zou jij als advies willen meegeven aan jonge ambitieuze vrouwen zoals jij?

”Wat een compliment! You don’t learn to walk by following rules, you learn by doing and by falling over. Kortom, werk super hard, doe wat je leuk vindt en vergeet vooral je kernwaarden niet. Liefde van anderen is een luxe, liefde voor jezelf is een noodzaak, vergeet ook dat niet.”

Dit is dé podcast voor vrouwelijke ondernemers >

En tot slot. Wat doe je om na een drukke werkweek te ontspannen?

”Mijn werkweek telt 7 dagen inclusief de avonduren. Dat is de betrokkenheid die nodig is, wil je een bedrijf als deze optimaal runnen. Ik heb gelukkig een fantastisch kantoor en team. Stuk voor stuk geweldige mensen die met mij zowel op de recruitment, HR, social media, planning, payrolling als finance helpen. Ik ben blij dat ons team super hecht is. We houden van een borrel op z’n tijd en is de sfeer optimaal!

De zoektocht naar de juiste balans voor mijn lijf en geest is natuurlijk ook belangrijk. Ik relax door te sporten en tijd door te brengen met mijn loved ones. Wanneer ik niet direct bezig ben met werk, probeer ik mijn tijd volledig te benutten. Je kan dan ook gerust zeggen dat ik niet graag stil zit.”

Wil jij je event organisatie uit handen geven? Neem dan vooral een kijkje op de website van MELLES GROUP >

CategoriesDrankje met