&

”HET IS NOOIT WEEKEND” | Drankje met… Full-time storyteller Lynn van de Vorst

interview Lynn van de Vorst - girlboss interview - interview influencer lynn van de vorst - copywriter lynn van de vorst

In de categorie leuk om te volgen: haar Instagram staat namelijk vol met gezellige eet-, reis-, interieur- en outfit kiekjes en de teksten onder haar foto’s zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht. Niet gek, als full-time storyteller, copywriter en creatieve content creator. Maar hoe legt ze deze baan uit aan haar opa?
Wij spraken Lynn van de Vorst over online ondernemerschap, haar mooiste reisherinnering en tofste samenwerking tot nu toe.

Lynn! Wie jou op Instagram volgt weet: je bent een bezig bij. Mode, reizen, eten, interieur. Hoe zou je jouw werk samenvatten aan iemand die geen Instagram heeft?

”Ook aan mensen die wel Instagram hebben, is dat niet altijd even makkelijk uit te leggen. Tegen opa (goed referentiekader haha) zeg ik dat ik een soort eigen online magazine heb. Aan de ene kant ben ik bezig met het delen van inspiratie in de vorm van receptjes, outfits, interieur en reizen.

Hier probeer ik met mijn copywrite-skills een persoonlijke touch aan te geven. Aan de andere kant staan er in een tijdschrift ook advertenties en zo ook bij mij. Naast het delen van inspiratie hou ik me dus ook bezig met sales en het bedenken van formatjes die ik aan een merk kan voorstellen.”

Hoe is dat eigenlijk ontstaan, jouw passie voor het delen van leuke dingen online?

”In eerste instantie was er een passie voor schrijven. Deze is getriggerd tijdens mijn studie Communicatie. Hier kreeg ik het vak Creatief Schrijven en Bloggen. Vanaf dat moment ben ik dagboekteksten gaan delen op WordPress.

Op een gegeven moment zag ik het niet meer zitten om dagelijks hele lappen tekst te schrijven maar vond ik de persoonlijke dagboekvibe wel heel erg leuk. Die heb ik verder gezet op Instagram.”

Even tussendoor: nooit meer pannenkoeken of nooit meer avocado?

”Dat is geen moeilijk keus haha. 100% nooit meer avocado. Pannenkoeken zijn zo top. Ik maak ze voor ontbijt, lunch, snack of diner. Met spek, creamcheese en bos-uit of juist met ananas, gebrande kokos en limoen. Die laatste variant was mijn ontbijt vanochtend.”

interview Lynn van de Vorst - girlboss interview - interview influencer lynn van de vorst - copywriter lynn van de vorstInstagram Lynn van de Vorst // Girlboss interview // Drankje met.. Lynn van de Vorst

Een deel van je inkomsten haal je dus uit je IG account. Wat is de tofste samenwerking die je tot nu toe hebt uitgevoerd?

”Voor Kilroy heb ik door Australië en Nieuw-Zeeland mogen reizen. In Australië was dat een roadtrip waarbij ik met een, toen nog onbekende travelbuddy 4.000 km met een camper door de woestijn reed. In Nieuw-Zeeland tourden we een maand lang met een bus waar allemaal solo-reizigers in zaten, door het Zuider- en Noordereiland. Dat was de mooiste samenwerking ever.”

Je hebt meer dan 400 prachtige kiekjes online staan. Wat is jouw favoriete foto en wat is het verhaal hierachter?

”Die foto is tijdens de reis door Nieuw-Zeeland gemaakt. Op 10 maart arriveerde we in Taupo, de beste skydiveplek van N-Z. De instructeur vertelde dat hij de sprong helemaal zou vastleggen.

Voordat het vliegtuig opsteeg, mochten we iets op onze handen schrijven wat dan ook zichtbaar zou zijn op de foto. Mijn vader is op 11 maart jarig dus schreef ik HAPPY B-DAY op mijn vuisten. De tofste verjaardagskaart die ik hem kon sturen.”

Leuk voor op reis: 10 x podcasts voor en door powervrouwen >

Super leuk allemaal lijkt me, zoveel online fans. Maar als je een nadeel van dit social media imperium zou moeten aanwijzen, wat zou het dan zijn?

”Gelukkig krijg eigenlijk bijna nooit (snel afkloppen) nare comments of DM’s binnen. Want daar zou ik denk ik lastig mee om kunnen gaan. Voor nu vind ik het weleens moeilijk dat ik nooit een kantoordeur achter me dichttrek en denk; nu is het weekend. Want ook al vind ik dit op dit moment het leukste wat er is; het is wel 7 dagen per week.”

De perfecte pitch maak je met deze 5 stappen >

Even een cliché maar we zijn nieuwsgierig; hoe ziet jouw carrière er over, pakweg, vijf jaar uit? 

”Ik hoop dat ik dan nog steeds onderneem. De vrijheid die dat oplevert zie ik mezelf niet snel inruilen voor een kantoorbaan. Ik merk dat mijn kennis en interesse rondom online marketing blijft groeien. Wat mij leuk lijkt is om over een aantal jaar als coach of consultant te werken. Het, op een natuurlijke manier, inspelen op en bedienen van een doelgroep vind ik mega interessant.”

interview Lynn van de Vorst - girlboss interview - interview influencer lynn van de vorst - copywriter lynn van de vorst

En nog even voor de Girls Who Travel onder ons, wat is jouw favoriete bestemming en waarom?

”Sydney! Hier heb ik vier maanden gewoond tijdens mijn reis. Die stranden. Die natuur. Die stad. Je hebt het daar echt allemaal.”

Allerlaatst, welke girlboss zouden we volgens jou absoluut moeten interviewen?

@ramijntje! Grote inspiratie.

Ha! Toevallig staat er al een interview met Ramijntje online, lees ‘m hier >

Meer zien en leven van girlboss Lynn van de Vorst? Volg haar leuke verhalen op Instagram!

CategoriesDrankje met