I

INBRAAK TIJDENS VAKANTIE: ZO VOORKOM JE HET

inbraak vakantie - inbraakpreventie tips - inbraak vakantie voorkomen - tips tegen inbraak tijdens vakantie - anti inbraak tips - beste inbraakpreventie

Vakantie zou een heerlijk ontspannen moment moeten zijn, maar het levert ook enkele stress op. Inbraak tijdens je vakantie – het gebeurt helaas nog vrij regelmatig. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om de kans te verkleinen. Lees snel verder voor onze inbraakpreventie tips!

Check hier tips om inbraak tijdens je vakantie te voorkomen >

1. Let op je gedrag op sociale media

Zeg niet dat je niet thuis bent. Niet op Twitter, niet op Facebook, niet op Instagram. Inbrekers gebruiken ook nog altijd sociale media. Toch foto’s delen van je vakantie? Stories verdwijnen na 24 uur en een post gewijd aan je vakantie kan ook op de terugweg.

2. Sluit goed af (duh..)

Klinkt niet meer dan logisch. Toch kun je net dat ene kleine badkamerraampje vergeten of dat tweede slot op de deur. Loop voor je weggaat nog een laatste rondje om alle sloten een keer te checken.

3. Zorg voor een bewoond uitziend huis

Zorg dat je huis een bewoonde indruk geeft. Laat dus wat kopjes op het aanrecht staan en leg een krant op tafel. Daarnaast kun je een tijdschakelaar op je lampen instellen zodat het lijkt alsof er mensen thuis zijn.

4. Knip de heg

Een huis dat goed zichtbaar is vanaf de weg, loopt ook minder risico. Zorg dus dat je voor vakantie nog even de tuin een goede beurt geeft en dat je de gordijnen of luxaflex op een kiertje laat. Zet ook ladders en kliko’s weg, zodat hierop klimmen onmogelijk is.

5. Laat je post niet liggen

Vraag aan de buren om de post van de deurmat te halen. Zeker bij voordeuren met een glazen raampje ernaast valt een grote stapel post snel op.

Alles wat je moet weten rondom een reisverzekering >

6. Kostbare spullen

Berg kostbare spullen op. Een tv kan niet echt makkelijk in een laatje, maar bijvoorbeeld een tablet wel. En die sieraden van oma en belangrijke papieren? Een klein kluisje met slot is makkelijk op zolder of onder bed weg te stoppen.

7. De buitenlamp

Als er iets is wat inbrekers afschrikt, is het licht. Stel je buitenlamp zo in dat deze aangaat via een bewegingsensor. Ook binnen is het handig een lamp aan te houden of in te stellen op beweging of tijd.

8. Hulp van de buren

Vertel de buren dat je met vakantie gaat, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden en voor de post en planten kunnen zorgen. Vraag hen ook om ’s avonds de gordijnen dicht te doen en ’s ochtends weer te openen of om af en toe hun auto voor jullie deur te zetten.

9. Doe geen sleutels in de binnenkant

Sommigen leren sleutels aan de binnenkant van de voordeur te doen. Doe dit niet! Een inbreker kan een raam inslaan en zo de deur openen of binnenkomen via de methode van gaatjes boren. Check hier bekende inbraakmethodes.

10. Schuifpui

Als je een schuifpui hebt: plaats een balkje aan de binnenkant op de rails tussen de deurpost en de schuifpui, dan kan de schuifpui niet worden geopend.

Wat zijn jouw anti inbraak tips tijdens vakantie?

CategoriesReistips