R

RECEPT TONIJN STEAK VAN DE BBQ

recept tonijn steak - tonijn steak bbq - tonijnfilet bbq - tonijnfilet maken - hoe maak ik tonijnfilet - hoe maak ik tonijn steak - tonijn steak van de bbq - tune steak recept - tonijn van de bbq

Wil jij vanavond genieten van een van onze favoriete visgerechten? Dat kan! Wat dacht je van een verse tonijn steak van de barbecue, mooi gegrild en nog rosé van binnen? Hieronder vind je het recept voor dit gerecht.

Op zoek naar een heerlijk BBQ recept met vis? Vind hier het recept voor de tonijn steak van de bbq > 

Tip! Op zoek naar een goede én mooie barbecue voor in de tuin? Wij gebruiken sinds deze zomer de gas barbecue van Campingaz, en zijn er zó ontzettend blij mee! Want hoewel de geur van kolen een echt zomers gevoel geeft, brengt het ook uitdagingen met zich mee (overlast bij de buren, kolen en aanmaakblokjes in huis hebben, moeilijk te reguleren temperatuur).

Deze uitdagingen hebben we dus niet meer. Sinds deze prachtbarbecue in onze tuin staat steken we veel vaker spontaan de BBQ aan om buiten te koken en nieuwe recepten uit te proberen. Ook handig: hij is véél makkelijker schoon te maken van een kolen-barbecue.

Laatst hebben we een heerlijke tuna steak op de buitengrill gelegd. Perfect voor een gezonde en zomerse maaltijd. Onder de foto vind je het recept!

tonijn steak van de bbq - tune steak recept - tonijn van de bbq - campingaz - gasbarbecue

Ingrediënten Tonijn Steak van de BBQ

200 gram tonijnfilet
15 gram verse peterselie
1 teentje knoflook
50 ml bloedsinaasappelsap
1 el terriyakisaus
2 el vers limoensap
3 el olijfolie
4 el sojasaus
2 limoenpartjes

Ook lekker! Vind hier nog meer recepten met tonijn > 

Bereidingswijze voor de Tonijn Steak van de BBQ

Voorbereiding

  1. Begin met het fijnhakken van de peterselie en de knoflook. Meng daarna alle ingrediënten behalve de tonijn door elkaar heen voor de marinade. Schep 3 el marinade in een apart schaaltje.

2. Leg de tonijn in een schaal en giet het andere deel van de marinade hier overheen. Dek de tonijn af en zet het 2 uur in de koelkast om lekker in te trekken. (Heb je minder tijd? Laat het dan minstens 30 minuten intrekken, hoe langer hoe lekkerder.) Zet een halfuur voordat je de tonijn uit de koelkast haalt, de barbecue aan om voor te verwarmen tot 200°C.

Bereiding

  1. Haal de tonijn uit de koelkast en dep deze droog. Als de BBQ 200°C is kan de tonijn erop. Grill de tonijn indirect, ongeveer 1 tot 2 minuten per kant (kerntemperatuur 43-52 rare). Hoe korter de garing, hoe beter, je kan hem altijd nog even terug leggen naar smaak.

2. Serveer de tonijn met partjes limoen en de apart gehouden marinade als dipsaus.

Volledige maaltijd? Eet deze tonijn steak dan bijvoorbeeld samen met rijst en gewokte paksoi!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor tonijn steak van de bbq?

Bron omslagfoto: Beachbody on Demand