7

7 x STEDEN WAAR GOEDKOOP KUNT DRINKEN

Als een echte Girl Who Travels ben jij vast een groot fan van stedentrips. Heerlijk naar Parijs of Rome, maar dan betaal je al snel de hoofdprijs. Er zijn nog zoveel andere mooie steden waar je ook nog geweldig en goedkoper kunt drinken (en eten). Benieuwd welke? In de volgende steden kun je goedkoop drinken!

In deze steden drink (en eet) je voor een prikkie.

In de volgende steden kun je goedkoop drinken!

1. Timisoara, Roemenië

Goedkoop drinken in Roemenië. Specifieker, in Timisoara; het westen van Roemenië. Dit is een echte geschiedenisstad. Levendig, ongepolijst, barok, met onverwacht veel historische gebouwen, kerken, synagogen, parken, theaters, cafés en studenten. Deze stad is zelfs uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa in 2021.

2. Brno, Tsjechië

In het zuidoosten van Tsjechië vind je Brno, de tweede stad van het land. Het is een relaxte rondwandelstad met zachtgroene en oranje daken, kastelen en burchten. Bovenop de heuvel waakt een prachtige kerk, de Petrus en Pauluskerk, over Brno. In deze stad vind onder andere het tweede grote kunstmuseum van Tsjechië, de Moravian Gallery. Onder steden waar je goedkoop kunt drinken moet je deze niet vergeten: Tsjechië is hét goedkope bierland en Brno is nog goedkoper dan Praag. Daarnaast is Brno ook een echte wijnstad!

3. Gdansk, Polen

Gdansk is een schilderachtige stad met klokgevels, vakwerkhuizen, krullerige lantaarns en traditionele cafés. Bekend als ‘klein Brugge aan de Oostzee’. Deze stad is ook bekend voor de revolutie die hier is begonnen: in 1980 richtte Lech Walesa op de scheepswerk zijn halfverboden vakbond op, die zich verzette tegen het communistische regime. In Gdansk worden onder andere overal wodka- en biertours aangeboden.

De mooiste bestemmingen voor een roadtrip >

4. Varna, Bulgarije

Zin om te feesten? Dan is Varna een top bestemming. Het is een ontspannen badplaats en havenstad aan de Zwarte Zee waar je nog vaak in september van fijne temperaturen kunt genieten. Varna is een fascinerende, vervreemdende mix van strandbars en kerken, van religie en wereldse feestelijkheid, met een uitgebreid nachtleven (beachclubs, cafés) en een wufte flaneerboulevard.

Goedkoop drinken // stedentrips tips

5. Porto, Portugal

Tijd voor een city trip naar Portugal! Naar die mooie Portugese stad met de zachtkleurige huizen aan de Douro om precies te zijn. Porto is uitermate pittoresk: de boten in de rivier, het oude trammetje, de bloemenbalkons aan de Rua das Flores, lichtjes aan de waterrand. Daarnaast is Porto ook echt een foodiestad met zoveel goed(koop) eten, zoveel betaalbare vinho verde.

6. Skopje, Macedonië

Skopje, de hoofdstad van Macedonië, is intrigerend: het is een kruispunt tussen oost en west, tussen kerken en moskeeën, bazaars en winkelcentra. Met andere woorden, een betoverende stad met voor ieder wat wils! Met een overweldigend stadsvernieuwingspoject probeert de stad de vernielingen van de aardbeving uit 1963 en de communistische grijsheid van zich af te schudden. Vergeet vooral niet de goedkope lokale wijnen te proeven!

Drinken zonder kater, zo doe je dat >

citytrip bestemmingen europa // goedkope stedentrips // goedkoop drinken

7. Debrecen, Hongarije

In Hongarije kun je op veel plaatsen goedkoop drinken. Waaronder in Debrecen, de tweede stad van Hongarije die midden op de poesta ligt. Een oude ambachts- en universiteitsstad met calvinistische wortels, waar Nederlanders zich meteen thuis voelen. Hongarije doet al jaren mee in de topvijf van goedkope bierlanden en komt behoorlijk in de buurt van Boedapest als het gaat om de aanwezigheid van wijnbars, speciaal bier en nachtleven.

 

Bron: volkskrant.nl

 

[instagfram-feed]

CategoriesReistips