1

10 x HOTSPOTS IN EN RONDOM HET WESTERPARK

hotspots westerpark - restaurants westerpark - doen westerpark - wat te doen westerpark - hotspot westerpark - westerpark amsterdam - eten westerpark

Het Westerpark is misschien wel het fijnste park in West. Een plek waar je de drukte van de stad vergeet en alles om je heen mooi groen is. In en rondom het park vind je veel fijne plekjes waar je zeker eens geweest moet zijn. Benieuwd geworden? Hieronder vind je 10 hotspots in en rondom het Westerpark in Amsterdam.

Vind hier de hotspots in en rondom het Westerpark in Amsterdam >

Mossel & Gin

Je kunt waarschijnlijk wel raden wat er op de kaart staat bij dit restaurant. Het concept draait al jaren goed en de chef kreeg het zelfs voor elkaar om hun beroemde Gin Mayonaise in de schappen te krijgen van de Albert Heijn. Maar voor de full experience moet je natuurlijk wel echt naar Mossel & Gin toe!

Pacific

Pacific vind je aan het Westerpark en is eigenlijk een zaak waar je alles kan. Overdag lunchen en genieten in het zonnetje, s’avonds kun je makkelijk dineren en feesten. In het weekend schuiven ze rond 10/11 uur de tafels aan de kant en is het tijd om te dansen!

Cantine de Caron

Hip, Frans en heel erg gezellig. Daarom zijn we fan van dit restaurant in Amsterdam. De zaak van de Franse chef Alain Caron (ook bekend van Masterchef) en zijn zoons loopt dan ook niet voor niets ontzettend goed. Naast deze locatie hebben ze ook nog Café Caron en Petit Caron!

Dumpling kraam Westerpark

Deze culinaire kiosk aan de rand van het Westerpark is een grote favoriet. Hier staat een kok uit China op een crêpeplaat flinterdunne krokante pannenkoeken te bakken. Vervolgens worden ze ingesmeerd met ei en gevuld met bijvoorbeeld peking eend, ijsbergsla, kroepoek, sesamzaad, bosui en hoisin.

TonTon Club Westergas

Dit is waarschijnlijk de bekendste arcadehal in Amsterdam. Geniet hier van de lekkerste gyoza, taco’s, Japanse octopus poffertjes of burgertjes en speel dit er weer af met een potje airhockey. Bij mooi weer kun je hier lekker buiten spelen en iemand uitdagen voor 3D-Twister of Jenga XXL.

Ook leuk! Vind hier nog meer fijne plekken in West >

Bar Kantoor 

Op deze locatie zat vroeger het kantoor van de Westergasfabriek. De sfeer is ideaal voor onder andere vrijmibo’s met goede cocktails. Je kunt hier aanschuiven voor een goed biologisch ontbijt, maar ook zeker voor lunch en diner. Deze spot met zonnig botanisch terras is dus eigenlik altijd een goed idee!

Westergasterras

Het Westergasterras is een toffe plek op het groene terrein van de historische Westergasfabriek. Met uitzicht op de bekende Gashouder en de mooie watertuinen, ligt het terras aan de westkant van het park. De menukaart is klein, maar verandert met het seizoen.

Brouwerij Troost Westergas

Het begon allemaal in 2014 met hun kleine brouwerij in de Pijp, maar vanwege groot succes opende Brouwerij Troost alweer een tijd geleden alweer hun grote locatie in het Westerpark in Amsterdam. Bieren, burgers en borrels op een toplocatie. De perfecte hotspot dus!

Fabrique des Lumières 

Kunst tot leven zien komen? In het grootste immersive kunstcentrum in Nederland (Fabrique des Lumières) kan het! Dit ‘museum’ vind je in de voormalige 19e-eeuwse gasfabriek in Westergas. In een grote industriële ruimte met muren tot 17 meter hoog zijn immersieve exposities te zien van klassieke, moderne en hedendaagse kunstenaars. Tickets koop je hier >

Ook leuk:

Sup West Amsterdam

Zin om te suppen op een mooie dag? Sup West heeft precies wat je nodig hebt. Huur hier een sup board op de hoek van het Westerpark en ontdek de stad al suppend. Je kunt het suppen eventueel ook combineren met een bootcamp of bokstraining, gegeven door de trainers van HIIT FIT!

En, bij welke van deze hotspots in en rondom het Westerpark ga jij binnenkort langs?


CategoriesNiet gecategoriseerd