L

LUXE BORRELPLANK MET VIS MAKEN: INSPIRATIE & TIPS

vis borrelplank bestellen - Kleine hapjes met vis - borrelhapjes met vis - koude borrelhapjes vis - Visplankje maken - borrelplank vis

Naast dat we heerlijk kunnen genieten van een plank vol lekkers, is een borrelplank op tafel ook een lust voor het oog. Wat dacht je van de standaard charcuterie omwisselen voor een ‘sea’cuterie. Oftewel: een heerlijke borrelplank met vis maken. Hieronder vind je tips & inspiratie zodat je zelf een visplankje op tafel tovert.

Van kleine hapjes met vis tot kant-en-klare visplankjes: hieronder vind je hoe je zelf borrelplank met vis kunt maken >

Hoe maak ik een luxe borrelplank met vis?

Het fijne aan het maken van een borrelplank – dus ook de visvariant, is dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Of je nu van koude borrelhapjes van vis zoals sushi houdt of je liever smikkelt van een (mini) garnalencocktail: alles kan, alles mag en er zijn geen regels voor. Het gaat er alleen om dat je alles netjes naast elkaar legt zodat jij de wereld even jaloers kunt maken met een post op Instagram.

Ook leuk! 5 x zomerse borrelplanken om zelf te maken >

Tips voor het perfecte visplankje >

Sushi

Sushi is een culinaire verslaving van velen (us included) en mag stiekem niet ontbreken op je plankie. Want zeg eens eerlijk, sushirollen zijn toch de perfecte koude borrelhapjes met vis? Je kunt de keuken induiken en de Japanse lekkernijen zelf maken (hier lees je hoe), van te voren de crunchy sushi, maki’s en Nigiri’s in huis halen. Of vanuit de bank de rollen thuis laten bezorgen.

Zalm

We kunnen natuurlijk niet om zalm heen, want voor vele visliefhebbers is het ontbreken van zalm een echte no go. Begrijpen wij volkomen, je kunt deze vis op verschillende manieren bereiden en op je borrelplank serveren. Denk aan een zelfgemaakte zalmsalade, stukjes gerookte zalm, zalmfilet en gemarineerde zalm. Ook leuk voor zalmfanaten onder ons: een borrelplank met álleen maar (met velerlei bereide) zalm. Yum!

Garnalen

Garnalen geserveerd in olie, (kort) opgewarmde roze garnalen, Hollandse garnalen, in een salade, cocktail of zelfs in kroketjes. Net zoals met de bovenstaande tips, kun je met garnalen ook eindeloos variëren en de borrelplank vullen met hoe jij deze kleine kreeftachtige het liefst hebt.

Zo maak je een zoete borrelplank >

Makreel

Makreel is niet alleen lekker, maar het zorgt er ook voor dat je borrelplank verschillende soorten structuren én smaken heeft. Ga voor een graatloze makreelfilet zodat je zonder te peuteren en na te denken kunt genieten van deze vissoort.

Haring

Haring, je houdt ervan of juist niet. Maar kun je wel genieten van deze oer-Hollandse delicatesse dan verdient het zeker een plekje op borrelplank met vis. En oh, wist je dat haring veel omega 3 bevat en is daarmee ook nog eens gezond!

Tonijn

Een ander klassiek visje voor op de plank is tonijn. En, je raadt het vast al: ook weer talloze manieren om van te genieten. Zoals tonijn van de barbecue of in een gezonde salade. Inspiratie nodig? Hier vind je 10 x gevarieerde tonijn recepten >

Blini’s, stukjes brood en/of toastjes

Bij heerlijke visbeleggen horen natuurlijk ook toastjes en broodjes. Bepaal zelf welke brood- of crackersoorten passen bij jouw borrelplank. Je kunt hier ook eindeloos in variëren, denk bijvoorbeeld aan: knoflookbrood, Italiaanse crackers, stokbrood of ga voor blini’s (een deeggerecht uit Oost-Europa).

Surimisticks

Last but not least: surimisticks! Makkelijk met de hand te eten (zonder geknoei), voordelig alternatief voor krabvlees, geeft wat kleur aan je visplankje én – ook niet geheel onbelangrijk – lekker! Do we need to say more?

Vis borrelplank bestellen >

Geen tijd of zin om in de keuken de verschillende kleine, koude borrelhapjes van vis voor te bereiden? Dan kun je gelukkig ook altijd nog een vis borrelplank bestellen! Kant-en-klaar, zonder al te veel moeite. Daar houden we van. Zoals deze heerlijke old school visschotel voor vier personen met hapjes variërend van zalm, makreel en Hollandse garnalen tot tonijn en haring.

En, welke kleine borrel hapjes met vis gaan op jouw visplankje?