hotspots rokin - rokin amsterdam - hotspots amsterdam - rokin restaurants - amsterdam centrum hotspots - amsterdam centrum eten - restaurant amsterdam - satchmo
L

LEUKE RESTAURANTS OP HET ROKIN: 5 x HOTSPOTS

Zin in een lekker hapje en/of drankje in het hartje van Amsterdam? Wij weten precies waar je dan moet zijn! Hieronder vind je 5 leuke restaurants op Rokin voor een gezellige en smaakvolle dag of avond.

Vind hier leuke restaurants op het Rokin in Amsterdam > 

1. Satchmo

Dit bijzonder leuke restaurant op het Rokin vind je in een monumentaal pand en is misschien wel het paradepaardje van het plein. Het interieur is fancy, maar de sfeer is tegelijkertijd heel relaxt. Tegenwoordig bijna opmerkelijk: het personeel is bizar vriendelijk, on-amsterdams scherp en meedenkend.

Je kunt hier tot in de late uurtjes dineren op twee verdiepingen óf plaats nemen in de mooie cocktailbar (omslagfoto, goals!). Maar ook van de gerechten zul je onder de indruk zijn. Geniet van gerechtjes die je makkelijk kunt delen en waarvan een deel aan tafel wordt afgemaakt, altijd leuk. Doe jezelf een lol en sluit f met de Espresso Martini karamel zeezout.
Satchmo

Ook leuk! Vind hier de hotspots op het Spui in het centrum van Amsterdam >

2. Adam & Siam

Adam & Siam vind je in een prachtig pand aan het Rokin. Ze hebben hoge plafonds, een marmeren bar en mooie lampen. Hier staan zowel Thaise als echte Amsterdamse gerechten op de kaart, voor ieder wat wils dus. Ook shared dining met grote groepen is een aanrader. Je vind hier onder andere een aantal heerlijke curry’s op de kaart en de chocolate lava cake met rode peper moet je ook zeker proberen.
Adam & Siam > 

3. Vascobelo 

De drukte van de stad echt even zat? Ontsnap en ontspan dan even bij Vascobelo. De plek voor wie in het centrum rustig een bakkie wilt drinken. Deze fijne zaak zit verstopt in de bekende boekhandel Scheltema. De winkel heeft vier verdiepingen en op de eerste verdieping vind je Vascobelo. Pak de roltrap omhoog, en je loopt er zo tegenaan!
Vascobelo > 

4. Bar du Champagne

Zin in een kwaliteitsdiner in een knusse setting? Bij Bar du Champagne, een relatief nieuw restaurant op het Rokin, kom je volledig aan je trekken. Je verwacht het al: ze serveren hier (60!!) champagnes per glas, welkze ze verkopen in hun bijbehorende Atelier Du Champagne. Onze favoriete plek is aan de bar, lekker eten en de keuken in kijken. Tel je zegeningen!

Meer leuke restaurants op het Rokin vind je onder de foto >

5. De Drie Graefjes

Deze populaire lunchroom/bakkerij is de perfecte plek voor een royaal ontbijt, hartige lunch, koffie’tje of een uitgebreide High Tea met huisgemaakte Amerikaanse taarten en cupcakes. Let hier zeker niet op de calorieën en bestel bijvoorbeeld de rainbow cake of de red velvet taart. Niet genoeg trek of wil je iemand verrassen? Bestel je taartje to go!
De Drie Graefjes > 

En, in welke van deze leuke restaurants op het Rokin schuif jij aan?

CategoriesFijne Foodspots