7

7 x HOTSPOTS IN HET OOSTELIJK HAVENGEBIED

hotspots oostelijk havengebied - oostelijk havengebied amsterdam - havengebied amsterdam - hotspots amsterdam - restaurants amsterdam - restaurants amsterdam oost

Het opgeknapte Oostelijk Havengebied in Amsterdam staat bekend om de bakstenen pakhuizen waarin verschillende kunstruimten en gezellige eettentjes zijn gevestigd. Tips nodig? Hieronder vind je 7 hotspots in het Oostelijk Havengebied.

Vind hier de hotspots in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam > 

Panama 

Panama vind je al sinds maart 2001 in het voormalige haven centrum aan de Oostelijke Handelskade. Het oude havengebouw is vandaag de dag een hip, multifunctioneel entertainment bedrijf in de vorm van een club, theater, restaurant en terras. Ook kun je hier terecht voor intiemere evenementen!
Panama >

Bombarie Amsterdam

Bombarie is open voor lunch tot borrel, diner en cocktails. De menukaart wisselt per seizoen en de nadruk ligt op vegetarisch en veganistisch eten. Ook de cocktails hebben hier een hoge prioriteit. De klassieke cocktails vind je hier zeker op de kaart, maar ook eigen genoeg creaties. Daarnaast schenken ze bij dit restaurant veel aandacht aan kunst!
Bombarie > 

Hotel Jakarta 

Hotel Jakarta Amsterdam vind je op het Java-eiland en is het ‘groenste’ hotel van Nederland! In de lobby is in samenwerking met de Hortus Botanicus een subtropische tuin aangelegd en de exploitatie van het hotel is energieneutraal. Ga hier zeker eens langs om de inrichting te bekijken, een hapje te eten in Café Jakarta of een cocktail te drinken in de Malabar!
Hotel Jakarta > 

Ook leuk! Vind hier goede koffie en taart plekken in Amsterdam Oost >

PepeNero Cucina & Pizza

Het uitzicht vanuit dit Italiaanse restaurant, op het IJ, de langsvarende schepen en de oever van Noord, is adembenemend. In de keuken staat een originele Italiaanse pizzaoven, de producten zijn Italiaans, het personeel is Italiaans én de service is Italiaans. Wij gaan zeker een bezoekje brengen binnenkort!
PepeNero > 

Bonboon 

Bonboon is een warm en fijn veganistisch restaurant op het KNSM-eiland in Amsterdam. Gedreven door liefde voor dieren, lekker eten en goede wijn willen ze jou hier altijd een heerlijke, ontspannende avond bezorgen zonder gebruik van dierlijke producten. Dat klinkt ons als muziek in de oren!
Bonboon >

Lloyd Hotel

Het Lloyd Hotel ligt middenin het creatieve hart van het Oostelijk Havengebied. Bekende Nederlandse architecten, designers en kunstenaars hebben het gebouw – een monument uit 1921 – getransformeerd in een hotel van één tot vijf sterren. Schuif zeker eens aan bij het restaurant van het hotel voor een heerlijk ontbijtje, high tea, brunch of (zaken)diner!
Lloyd Hotel >

Loods 6

Loods 6 is één van Amsterdams meest bijzondere architectonische parels binnen het maritieme erfgoed. Een uniek gerestaureerd pand dat vroeger de vertrek- en aankomsthal van de Koninklijke Nederlandsche Scheepvaart Maatschappij was. Nu is het een verzamelgebouw voor creatieve ondernemingen, werkplaats voor kunstenaars en een meeting point voor iedereen die out of the box wil denken!
Loods 6 >
En, welke van deze hotspots in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam bezoek jij als eerste?

CategoriesFijne Foodspots