P

PRACHTIG HOTEL OP MALLORCA: VILLA PICCOLA BY CASSAI

Colònia de Sant Jordi - villa piccola by cassai - hotel tip mallorca - leuke hotels mallorca

Staat er een tripje naar het Spaanse prachteiland Mallorca op de planning? Dan ben je waarschijnlijk ook op zoek naar een fijne accommodatie. Die zoektocht kan – weten wij uit ervaring – nogal wat tijd in beslag nemen, dus om het het wellicht een tikkeltje makkelijker te maken hebben we hierbij een fantastische hoteltip op Mallorca voor jullie.

Hoteltip op Mallorca: Villa Piccola by Cassai

Tijdens de welbekende Booking.com-zoektocht viel ons oog al snel op Villa Piccola by Cassai. de rood-wit gestreepte bedden bij het zwembad, de palmbomen, de pittoreske balkonnetjes, het stijlvolle interieur. Dit moest ‘m worden. En dus verkozen we – bij hoge uitzondering – het hotel boven het plaatsje. Dat bleek gelukkig geen verkeerde keuze!

Vanaf het eerste contact met gastvrouw Paula tot het moment dat we met onze huurauto van de privé parkeerplaats reden – het was ultiem genieten in dit hotel, waar alles tot in de puntjes geregeld is. Dan hebben we het onder andere over de schone strandhanddoeken die iedere ochtend klaarliggen, de parasolletjes die klaarliggen om mee te nemen naar het strand, de schoonmakers die de kamers iedere dag spik en span maken, de koffiemachine die betere koffie maakt dan thuis, de gigantische kast met spiegel waar alle zomerjurken in passen. Moeten we nog even doorgaan?

Tekst gaat door onder de foto

Colònia de Sant Jordi - villa piccola by cassai - hotel tip mallorca - leuke hotels mallorca

Duurzaamheidsinitiatieven

Yes, we gaan nog even door. Want waar Villa Piccola ook pluspunten scoort is met hun duurzaamheidsinitiatieven, iets waar wij tegenwoordig steeds meer op letten bij het boeken van een hotel of appartement.

Handig: Booking.com maakt duurzaam reizen makkelijker met de Duurzaam Reizen-badge, die wereldwijd beschikbaar is voor elk type accommodatie dat aan de duurzaamheidscriteria voldoet. De badge is te zien op zowel de zoekresultaten pagina als op de individuele accommodatie pagina’s van het boekingsplatform. Hierdoor kan je makkelijk en snel de juiste duurzame keuze maken bij het uitzoeken van een accommodatie. Zo kun je de stappen die een accommodatie heeft genomen om een duurzamer en milieuvriendelijker verblijf aan te bieden in een handig overzicht (‘maatregelen voor duurzaam reizen’ sectie) op de individuele accommodatiepagina’s van Booking.com zien, voordat je boekt.

Meer kleine aanpassingen voor duurzame(re) lifestyle >

Ook wordt er gebruik gemaakt van meer dan 30 certificeringen die officieel zijn goedgekeurd door de Global Sustainable Tourism Council (GSTC), Green Tourism en het EU Ecolabel. Zo maakt Villa Piccola by Cassai gebruik van waterbesparende toiletten en douches, zijn er dubbel glas en worden er geen plastic bekers neergezet voor eenmalig gebruik. Ook fijn: ze tippen activiteiten van lokale bedrijven, er zijn ruimtes met groen, zoals (dak)tuinen en er wordt moeite gedaan om voedselverspilling tegen te gaan. Enfin, extra punten dus, wat ons betreft.

Colònia de Sant Jordi - villa piccola by cassai - hotel tip mallorca - leuke hotels mallorca

Het dorpje Colònia de Sant Jordi

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er in het dorpje Colonia de Sant Jordi, waar het hotel zich bevindt, niet heel veel te doen is. Maar laten we daar gelijk aan toevoegen dat dat ons eigenlijk héél goed uitkwam. Geen prikkels die ons afleiden van uitgebreid vertoeven op het strand (op steenworp afstand van Villa Piccola by Cassai), maar wel een ideale plek om vanaf daar dagtripjes te maken naar dorpjes en baaitjes in de buurt. Ook ben je vanaf Colònia de Sant Jordi met ongeveer een uurtje in Palma de Mallorca!

Leuke restaurants in de buurt

Cassai Beach House

Dé hotspot van het vissersdorpje is toevallig ook het ‘zusje’ van het hotel: Cassai Beach House. Pal naast het strand geniet je hier van een prachtig uitzicht, ook dit interieur is on fleek, de sangria smaakt goed en hoewel het eten niet klassiek Spaans proeft, is ook dat prima. Tip: bezoek ook even het winkeltje dat erbij hoort. Pas wel op, want je wil het liefst alles mee naar huis nemen. Cassai Beach House >

5illes

Op het strandje naast Villa Piccola by Cassai bevindt zich één restaurant, maar daar zit je dan wel precies goed. De zon zien zakken in de zee, een paella die aan tafel wordt uitgeserveerd en afsluiten met een espresso martini. Overigens niet voor Spaanse (maar eerder Nederlandse) prijzen, maar hey: je bent op vakantie.

Ook leuk: 5illes heeft ook een locatie bij de vissershaven, waar onder andere sushi en taco’s op de kaart staan.

Standtip: wij lazen online dat het strand Es Trenc heel mooi zou zijn, maar dat viel echt vies tegen. Het vertrouwde strandje om de hoek van Villa Piccola by Cassai is echt véél relaxter (en er zijn bedjes die je kunt huren).

En, wanneer boek jij een verblijf bij Villa Piccola by Cassai?

CategoriesEuropa