9

9 x DE LEUKSTE HIGH TEA ADRESSEN IN NEDERLAND

high tea - high tea nederland - high tea amsterdam - high wine - high beer

Een high tea is de perfecte middagbesteding tijdens een weekendje weg of op een grijze dag in Nederland. Maar als eten je middagbesteding is, dan wil je natuurlijk ook dat dit bijzonder lekker is. Hieronder vind je tien goede adresjes in Nederland.

Vind hier waar je heen moet voor een geslaagde high tea in Nederland > 

BUUF in de serre

Na een wandeling langs de Muurhuizen of een shopessie in de Krommestraat is het heerlijk bijkomen bij BUUF, in de serre van het historische klooster De Mariënhof. Hier bakken ze ambachtelijk de lekkerste taarten. Een klassieke high tea serveren ze niet, maar wel een proeverij van hartig én zoet lekkers.
Google Maps: Kleine Haag 2, Amersfoort
BUUF in de serre >

Hotel Des Indes

Wil je een keer genieten van de luxe van een vijfsterrenhotel in het hart van de Hofstad? Boek dan een viergangen Des Indes High Tea. Drink hier heerlijke Thiemes Echte Thee in de rijk gedecoreerde lounge en proef de overheerlijke smaken van de hartige en zoete lekkernijen.
Google Maps: Lange Voorhout 54-56, Den Haag
Hotel Des Indes >

Wat te doen in Den Haag? Vind hier 11 x originele activiteiten in en rondom de stad >

Tassenmuseum Hendrikje

Een etagère gevuld met zoete lekkernijen, versgebakken scones, clotted cream, jam en hartige hapjes. En dat in een schitterende stijlkamer in een 17de-eeuws grachtenpand. Tassenmuseum Hendrikje – het enige tassenmuseum in Europa en het grootste ter wereld – is zeker een van de beste high tea adresjes in Amsterdam.
Google Maps: Herengracht 573, Amsterdam
Tassenmuseum Hendrikje >

high tea - high tea nederland - high tea amsterdam - high wine - high beerBron: Tassenmuseum Hendrikje

 

Pilkington’s

Het prachtige restaurant – met binnentuin – serveert de high tea zoals het echt hoort. Eerst een selectie van huisgemaakte zoetigheden en vervolgens hartige hapjes, zoals shepherd’s pie. Natuurlijk drink je hier thee bij, maar de cava staat ook koud.
Google Maps: Torenstraat 5, Den Bosch
Pilkingtons >

Hofje zonder Zorgen

Hofje zonder Zorgen vind je middenin de Grote Houtstraat, dé winkelstraat van Haarlem. Maar met uitzicht op de binnentuin van het Proveniershofje vergeet je de drukte van de stad al snel. Zeker als je de huisgemaakte high tea bestelt met verschillende soorten biologische thee.

Google Maps: Grote Houtstraat 142a, Haarlem
Hofje zonder Zorgen >

Stilleven

Dit lunchtentje is ook een brocantewinkel. Slenter langs de schappen en bemachtig een plekje om te genieten van het huisgemaakt lekkers. Heb je lekker lang de tijd? Bestel dan de heerlijke high tea met een zoete én hartige gang.
Google Maps: Ginnekenweg 26, Breda
Stilleven >

high tea - high tea nederland - high tea amsterdam - high wine - high beerBron: Stilleven // high tea Nederland // high tea Amsterdam

 

De Juf

In de lichte ruimte worden alle producten voor je neus én met liefde gebakken. Wil je niets van het assortiment missen? Bestel de high tea met hapjes van het menu, een stukje dagtaart, jam van het seizoen en thee van TeaBar.
Google Maps: Sint Janstraat 32, Middelburg
De Juf >

Roos

Deze zaak aan de Leidse Botermarkt is terecht een grote lokale favoriet. Ook voor de high tea die een combinatie is van huisgemaakt zoet, mini-sandwiches en losse thee. Meer zin in een borrel? Bestel dan de High Wine of High Beer.
Google Maps: Botermarkt 12, Leiden
Roos >

Ook leuk! 11 x bezienswaardigheden & hotspots in de sleutelstad vind je hier > 

Villa Augustus

Er is een markt met huisgemaakte lekkernijen, een restaurant waar chefs werken met groenten en fruit uit eigen tuin en een terras met citroenbomen. Bestel hier de afternoon tea en geniet van een etagère taart, versgebakken scones, zelfgemaakte jam, hartige zuurdesemboterhammen en quiches.

Google Maps: Oranjelaan 7, Dordrecht
Villa Augustus >

Waar schuif jij binnenkort aan voor een middagje vol met thee en lekkers?

CategoriesFijne Foodspots