G

GUILT-FREE ONTBIJT & LUNCH IN DE PIJP BIJ FACTORY GIRL

lunchen in de pijp - ontbijten in de pijp - tips pijp amsterdam - hotspots pijp amsterdam - factory girl

Voor wie een leuke ontbijt-/lunchplek zoekt in de Pijp kunnen wij een nieuwe, leuke hotspot tippen: Factory Girl. Deze all-day breakfast spot is van oorsprong een Berlijns concept en heeft sinds dit jaar een vestiging midden in de Amsterdamse Pijp. Een heerlijke spot waar lekkere en verse gerechten worden geserveerd die ook nog eens een plaatje zijn voor het oog.

Power woman en oprichtster Sofia Sözen brengt met haar signature dish ‘Coco Anjéla’ een ode aan de vegan eetcultuur en blaast het concept ‘’all day breakfast’’ nieuw leven in.

Factory Girl Amsterdam

Halverwege de Saenredamstraat, een zijstraat van de bruisende Ferdinand Bolstraat,  vind je Factory Girl Amsterdam. De modern ingerichte zaak biedt plaats aan ongeveer 75 liefhebbers van het uitgebreide (lees: keuzestress) en vooral heerlijke ontbijt- & lunchmenu.

Eigenaresse Sofia Sözen heeft na haar eerste vestiging in Berlijn ervoor gekozen om haar tweede vestiging te openen in hoofdstad Amsterdam.

Coco Anjéla

Bij Factory Girl raden ze je aan om je ontbijt of lunch te beginnen met het verslavend lekkere dessert ‘Coco Anjéla’. Deze guiltfree en geheel veganistische treat is bij Factory Girl de hele dag verkrijgbaar. De plantaardige crème die als basis dient, wordt gezoet met vanille extract en een vleugje kokossuiker. ‘Coco Anjéla’ is bij Factory Girl in heel veel verschillende smaken verkrijgbaar.

lunchen in de pijp - ontbijten in de pijp - tips pijp amsterdam - hotspots pijp amsterdam - factory girl

Zelf vegan snacks maken? Hier vind je 7 recepten >Powergirl Sofia Sözen

Omdat haar droom werkelijkheid werd en de populariteit van Factory Girl toenam, verhuisde ze naar een groter pand down town Berlijn. Na negen zeer succesvolle jaren was het tijd voor uitbreiding en opende ze haar tweede vestiging in hartje Amsterdam.

Met het interieur van Factory Girl laat Sofia goed zien dat ze dicht bij haarzelf blijft. Sofia zegt: ‘’Het interieur is een weerspiegeling van wie ik ben: een creatieve en lichtelijke eigenwijze Sofia. Ik houd ervan om oude meubels te combineren met zelf gemaakte accessoires.’’

Het variërende maar vooral ook erg lekkere menu van Factory Girl bestaat uit zoete en hartige (non)-guilty gerechten zoals: gepocheerd ei met bacon of bresaola, avocado, Parmezaanse kaas en gekarameliseerde rode ui of een vegetarische bruschetta met hummus, avocado en bieten spread. Stuk voor stuk lekker!

De leukste vegan restaurants door heet Nederland >

CategoriesFijne Foodspots