B

BIJZONDERE HEALTHY FOOD EN DRINK PAIRING BIJ UMAMI BY HAN

Met een focus op het overbrengen van de Chinese cultuur, vernieuwing én gezondheid brengt ondernemer Han Ji dé foodtrend van 2019, drink pairing, naar een nieuw level. Samen met zijn team creëerde hij voor UMAMI by Han een menu waarin de ingrediënten van de geserveerde dranken niet alleen de smaken van de gerechten versterken, maar ook de gezondheid een boost geven. Food pairing met een healthy twist.

Volgens de Chinese voedingsleer staat voedsel gelijk aan medicijnen en dé tool om gezond te worden en blijven. Elk voedingsmiddel en kruid wordt niet alleen geclassificeerd naar smaak, maar maakt ook een connectie met de hoofdorganen in ons lichaam. De juiste voeding kan zo de werking van onze organen stimuleren en zorgen voor lichamelijke balans: een van de belangrijkste principes van het 5000 jaar oude Traditionele Chinese Geneeskunde.

Dit was dan ook de basis voor de menu’s die vroeger werden samengesteld voor de keizerlijke familie om hen het hele jaar door fit te houden. Met de introductie van het Health Pairing menu brengt Han Ji deze traditie naar Nederland. Zo zijn er onder andere ingrediënten in het menu te vinden die de spijsvertering opstarten, vol zitten met antioxidanten om ziektes tegen te gaan en aan het eind van de avond de opname van voedingsstoffen stimuleren.

Zelf gezond koken? Vind hier onze heerlijke recepten >

Gezond uit eten in Amsterdam // Health Pairing Amsterdam // UMAMI by Han Amsterdam

Goed voor (onder andere) ons hart, de nieren en longen

Gang 1: hierbij draait het om het opstarten van het verteringssysteem als goede basis voor de rest van de avond. De gerechten worden geserveerd met een kruidenthee waarin de focus ligt op zure smaken, want die helpen de lever om optimaal te functioneren.

Gang 2: de tweede gang maakt plaats voor een cocktail met een bittere smaak, die volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt geassocieerd met ons hart. In de cocktail speelt appelciderazijn een grote rol. Dat staat in Azië bekend als gezondheidstonic die goed zijn voor de vertering, zuiverend werken voor een mooie huid en gewichtsverlies kunnen stimuleren.

Gang 3: de gember en Sichuan pepers die in de drank zijn verwerkt maken volgens de Chinese gezondheidsleer een connectie met de longen. Tevens helpt het om kou en bacteriën uit ons lichaam te verdrijven, ideaal voor de koudere maanden.

Gang 4: de vierde gang wordt geserveerd in combinatie met een mocktail die niet alleen zoete en zure smaken bevat, maar ook een verrassende zoute touch. Een smaak die niet alleen de nieren en blaas ondersteunt, maar ook mentaal een boost geeft.

Kortom, een hele leuke food & drink experience die naast heel smakelijk ook heel gezond is. Proberen dus, wij zijn fan!

UMAMI by Han is in Nederland gevestigd in Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Maastricht en Rotterdam. Kijk voor meer informatie op: http://umami-restaurant.com/

 

CategoriesFijne Foodspots