Z

ZOMERVAKANTIE BOEKEN? DEZE GRENZEN GAAN (BINNENKORT) WEER OPEN

reizen tijdens corona - travel during corona - reizen na corona - zomervakantie 2020 - grenzen open europa - reisadvies europa

Gaat Frankrijk nou wel of niet ‘open’ voor toeristen? En hoe zit het met onze andere favoriete vakantielanden als Italië en Griekenland? En kun je wel ergens verblijven als je er eenmaal bent? De zomervakantie komt steeds dichterbij en wij krijgen steeds meer vragen. Hieronder vind je een overzicht met (hopelijk) alle antwoorden op jouw vragen.

Vind hier alles over de grenzen die weer open gaan in Europa

Griekenland

Goed nieuws voor de Griekse vakantiegangers, want hun (geplande) trip kan eerder doorgaan dan verwacht. Al vanaf 15 juni is het land weer open voor toerisme, twee weken eerder dan oorspronkelijk gepland.

Goed om te weten is dat reizigers zich van tevoren niet hoeven te laten testen op het coronavirus en dat ook de verplichte zelfisolatie van twee weken vervalt. Houd er wel rekening mee dat deze versoepelingen vooralsnog alleen gelden voor het vliegveld van Athene. Pas vanaf 1 juli gaan de regels ook in voor buitenlandse vluchten naar de Griekse eilanden.

Frankrijk

Frankrijk streeft ernaar om vanaf 15 juni weer Europese vakantiegangers te ontvangen. Op die datum wil het land in overleg met andere Europese landen de grenzen weer openen. Voorwaarde is wel dat het virus niet weer oplaait natuurlijk.

Winkels mogen hier in principe open. Sinds 2 juni is ook de horeca in de meeste regio’s weer open en zijn campings, zwembaden, stranden en parken weer toegankelijk.

parijs - wat te doen in parijs - weekendje parijs - stedentrip - city guide - parijs hotspots

Leuk! Vind hier 10 x overnachten tijdens jouw roodtrip naar Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië >

Duitsland

De grens met Duitsland is open, maar Duitsland inreizen mag op dit moment alleen met een hele goede reden. Als je niet kan aantonen zo’n reden te hebben, dan heb je grote kans dat je er niet in komt. Wel heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken gezegd dat de reisbeperkingen vanaf 15 juni zullen worden verminderd.

Ook kunnen de maatregelen per deelstaat verschillen. Sinds 15 mei 2020 staat Noord-Rijnland-Westfalen bijvoorbeeld wel reizigers uit de EU toe.

België

Er is voor ons buurland nog geen versoepeling aangekondigd. Het verbod op niet-essentiële reizen naar en vanuit België is in ieder geval van kracht tot en met 8 juni. Het is sinds 30 mei wel weer toegestaan om in België familie te bezoeken of te winkelen.

Er zijn daarbij wel strenge regels: zo mag een klant maximaal 30 minuten aanwezig zijn in de winkel en mogen er niet te veel klanten zijn.

Spanje

Per 1 juli is reizen van en naar Spanje weer toegestaan. Reizigers hoeven dan niet meer in quarantaine. Op dit moment is het land nog in lockdown, dit duurt waarschijnlijk tot 21 juni. Sinds 24 mei mogen de terrassen op veel plekken weer open.

De helft van de capaciteit mag worden gebruikt. Daarnaast mogen ook musea hun deuren weer een beetje openen, net als zwembaden en hotels. In sommige delen van het land mogen ook stranden weer mensen ontvangen.

ibiza tips - ibiza hotspots - wat te doen op ibiza - leuke dingen om te doen ibiza - lunchen op ibiza - restaurants ibiza - shoppen ibiza

Italië

Sinds 3 juni is reizen van en naar Italië toegestaan voor reizigers uit het Schengengebied. Reizigers van buiten Europa moeten tot 15 juni wachten. Het is ook weer mogelijk om Vaticaanstad en San Marino te bezoeken. Kerken, musea en andere culturele plekken zijn open, maar beperken wel het aantal bezoekers, zodat er genoeg afstand kan worden gehouden.

Vakantie naar Italië? Dit zijn de 5 leukste Italiaanse markten >

Vind hier meer informatie over de grenzen die open gaan in Europa >

Engeland

Per 8 juni is reizen naar Engeland toegestaan, onder twee voorwaarden: je moet bij binnenkomst je reis- en contactgegevens opgeven en je moet 14 dagen in zelfisolatie. Het komt erop neer dat je een online formulier moet invullen.

Daar geef je je reis- en contactgegevens op. De meeste winkels zijn sinds 1 mei al weer open. Restaurants en café’s mogen officieel op 4 juli weer open, maar waarschijnlijk wordt deze datum vervroegd. Dit geldt ook voor hotels, zwembaden, dierentuinen en andere toeristische attracties.

Portugal 

De deuren van Portugal staan ​​open voor toeristen. Passagiers die aankomen op Madeira en de Azoren moeten nog wel 14 dagen in quarantaine. Sinds 18 mei zijn alle musea en straatwinkels tot 400m2 open, essentiële diensten zoals supermarkten waren al open. Restaurants, bars en cafés mogen ook weer open en mensen ontvangen.

Sinds 1 juni mogen alle straatwinkels open, en ook de winkels in winkelcentra. Bioscopen, theaters, auditoria en concertzalen zijn ook weer open.

reizen met een doel -wandeling door de woestijn - purpose travel - doelreizen - taalreizen - vrijwilligerswerk in het buitenland - schilderen in franrijk - avontuurlijke reis - portugal tipsReizen tijdens corona – travel during corona – reizen na corona – zomervakantie 2020 – grenzen open europa – reisadvies europa

Oostenrijk

Het is helaas nog niet toegestaan om naar Oostenrijk op vakantie te gaan. Vanaf 15 juni wordt de grens met Duitsland weer geopend, ook Nederlandse bezoekers zijn dan weer welkom.

Mensen uit de EU die nu per vliegtuig Oostenrijk binnenkomen, moeten 14 dagen in zelfisolatie. Restaurants en musea, campings, hotels en attractieparken zijn hier gelukkig wel alweer geopend!

Turkije

De grenzen van Turkije zijn dicht. Het is nog niet bekend wanneer die weer opengaan. Bijna alles in Turkije is nog dicht. Supermarkten zijn wel open, bij restaurants kan alleen afgehaald worden. Hotels en stranden zullen in juni mogelijk weer open gaan.
En, naar welk land in Europa reis jij het eerste af als de grenzen weer open zijn?

CategoriesEuropa