I

INTERESSANTE (GRATIS) ONLINE CURSUSSEN OM TE VOLGEN

gratis online cursussen - gratis online cursus - online cursus - gratis cursussen

Als je jouw tijd wil gebruiken om (nog) slimmer of bijvoorbeeld zelfbewuster te worden, dan is het volgend van een online cursus doen een goed idee. Zonder weer de schoolbanken in te duiken, kun je jouw kennis op allerlei manieren bijspijkeren. In dit artikel vind je 7 interessante (gratis) online cursussen om te volgen.

Welke online cursus start jij binnenkort?

1. Cursus Kunstgeschiedenis

In deze cursus van OpenLearn leer je onder andere hoe het Musée du Louvre haar collectie verzamelt. Hiermee zorg je dat jouw kennis van de kunstgeschiedenis breder wordt dan alleen de bekende Mona Lisa van Leonardo da Vinci.
Vind de cursus hier > 

2. Meditatie training

Op de website van het Mindfulcentrum vind je allerlei gratis meditatie-oefeningen. Psycholoog Suzan Oostvogels biedt naast deze oefeningen ook masterclasses, toolkits en podcasts aan in haar online bibliotheek.
Vind de gratis cursus hier > 

Ook handig! Mediteren kun je leren: vind hier de meditatie apps om je te helpen > 

3. Wetenschapslessen

Bij de Universiteit van Nederland geven Nederlandse topwetenschappers gratis online colleges. Elke week brengen ze de wetenschap een stukje dichterbij met interessante video’s en podcasts. Welke strategieën kun je bijvoorbeeld in élke discussie toepassen? En wat is het effect van klassieke muziek?
Vind de cursussen hier >

4. Een kookcursus

Wil jij beter leren bakken en koken, en lijkt het je leuk te kunnen improviseren met wat voor ingrediënten je ook in huis hebt liggen? Dan kun je, wanneer je er tijd voor hebt, een online kookcursus volgen! Via de Kookuniversiteit krijg je toegang tot meer dan 80 video’s van professionele koks (van de beste restaurants van Nederland) én krijg je handige oefeningen die je meteen in de praktijk kunt toepassen. Hier vind je alle informatie over deze online kookcursus >

5. Taalcursus

50LANGUAGES geeft je gratis toegang tot online taallessen in wel vijftig talen. Door apps, puzzels en taaltoetsen spreek je binnen no-time een paar zinnen in het Arabisch, Italiaans, Frans, Russisch of Japans. Challenge accepted?!
Vind de online cursus hier >

Ook tof: 10 x virtuele tours om vanaf de bank te volgen >

6. Fictief leren schrijven

Deze cursus laat zien hoe schrijvers hun personages en settings creëren. Hiermee ontwikkel je schrijfvaardigheden, leer je belangrijke vaktermen en kun je een goed onderbouwde mening vormen over fictie boeken.
Vind de online cursus hier > 

7. Cursus Thuisknippen

Nu de kapper gesloten zijn, kan het handiger dan ooit zijn om deze cursus te volgen. Met de opleiding Thuiskapper leer je modelleren, knippen en verven. De thuiscursus bestaat uit 20 lessen en 7 instructievideo’s om vanuit huis te volgen. Meedoen? Je ontvangt onder andere een oefenhoofd, scharenset, kapmantel, haarverfmaterialen en nog veel meer.
Hier vind je deze thuiscursus >

8. Cursus iPhone Fotografie

Ook zonder professionele camera is het mogelijk om prachtige plaatjes te maken. In deze online cursus leer je fotograferen, gewoon met je iPhone. De cursus verdiept zich in de ‘verborgen’ functionaliteiten van de iPhone en leert je fotograferen in thema’s zoals: portret-, food- en ‘selfie-fotografie;.

Welke van deze interessante (gratis) online cursussen spreekt jou het meeste aan?

CategoriesNiet gecategoriseerd