D

DAG VAN DE AARDE 2020: SODASTREAM ROEPT OP DE PLANEET NIET TE VERGETEN

dag van de aarde - day of the earth 2020 - sodastream

Het is op 22 april de Dag van de Aarde 2020. Op deze dag wordt op positieve wijze aandacht gevraagd voor de wereldproblematiek rondom natuur, milieu en klimaatverandering. Ook het wereldwijde bruiswatermerk SodaStream staat bewust stil bij deze dag, met hun emotionele video om de planeet niet te vergeten.

Ook kondigen de vandaag hun ambitieuze doelen aan in haar missie om afval van wegwerpplastic te verminderen. Op basis van prognoses van de forse groei afgelopen jaren, is het bedrijf van plan om het gebruik van bijna 67 miljard flessen te besparen tegen 2025.* 

Thuisblijven overwinnen

Als eerbetoon aan de Dag van de Aarde (22 april) tijdens de coronacrisis brengt SodaStream een emotionele video uit waarin het belang van zorg voor onze planeet wordt benadrukt, zelfs in deze moeilijke tijd waarbij we thuis ‘opgesloten’ zitten. 

De video heeft een sociale en een ecologische boodschap: “we moeten thuisblijven om dit te overwinnen, maar zodra we dit overwonnen hebben, laten we dan niet vergeten om beter voor de planeet te zorgen – ons thuis”.

Donatie

Als steun voor hun inzet, doneert SodaStream aan de wereldwijde non-profitorganisatie WaterAid, die helpt om de toegang tot schoon kraanwater te verbeteren voor het drinken en het wassen van handen.

Terwijl we allemaal een uitzonderlijke en uitdagende tijd meemaken, hoop ik dat we, wanneer COVID-19 achter ons ligt, niet vergeten dat we veel beter voor onze planeet moeten zorgen. Allemaal samen als mensheid”, aldus Eyal Shohat, SodaStream CEO

5 miljard minder plastic flessen

In 2019 heeft SodaStream bijgedragen aan het vermijden van ongeveer 5 miljard plastic flessen voor eenmalig gebruik.* Meer dan 80% hiervan werd gerealiseerd door de acht best presterende markten van SodaStream, namelijk Duitsland, de VS, Frankrijk, Canada, Australië, Scandinavië, Oostenrijk en de Benelux. Jarenlang legt het bedrijf de lat hoger: in 2020 is SodaStream van plan om wereldwijd 6 miljard extra flessen te helpen vermijden.

Een mooie boodschap dus, op de Dag Van De Aarde 2020. Hoe sta vandaag extra stil bij onze prachtige aarde?

 

CategoriesGive