W

WIJ ZIJN FAN: CLOVER CLUB RECEPT

clover club - clover club cocktail - roze cocktail - cocktail met frambozen - cocktail met framboos - clover club maken - hoe maak ik een clover club - clover club recept

We kennen allemaal wel de Pornstar en Espresso Martini, maar wordt het niet eens tijd om een andere cocktailtje uit te proberen? Wij gingen op zoek en kwamen uit bij de Clover Club, een roze cocktail met frambozen. Benieuwd hoe je hem maakt? Hieronder vind je het cocktail recept.

Vind hier het recept voor de roze Clover Club met frambozen >

Ingrediënten

60 ml gin (naar keuze)
15 ml citroensap
1 eiwit
Ijsklontjes

Fambozensiroop:
50 gr frambozen
75 gr suiker
75 ml water

Ook lekker! Vind hier het recept voor de Pornstar Martini cocktail >

Bereidingswijze

  1. Je begint met het maken van de frambozensiroop, veel recepten gebruiken minder frambozen maar wij willen natuurlijk een lekkere volle smaak. Doe daarom 50 g frambozen in een pannetje en voeg 75 g suiker en 75 g water toe. Even kort verhitten tot de suiker is opgelost, en eventueel ook even de frambozen fijnstampen om de smaak goed uit de frambozen in de siroop te laten tekken. Als de suiker is opgelost giet je de siroop door een theezeefje. Je hebt nu genoeg siroop voor zo’n 6-8 cocktails.
  2. Mix in een cocktailshaker de gin, het citroensap, de frambozensiroop en het ijs. Zorg ervoor dat je goed shaked (zo’n 20-30 seconden).
  3. Zeef vervolgens het mengsel zodat er geen ijs meer inzit. Het mengsel kan daarna terug in de shaker samen met het eiwit. Dan nog even kort shaken voor een goede schuimlaag. Good to know: deze techniek heet de reverse dry shake en geeft een stevigere schuimlaag dan de gewone dry shake.
  4. Kies jouw favoriete martini glas uit en schenk de cocktail daarin!
  5. Garneren met een stokje met een paar frambozen en dan is het tijd om te genieten.

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor de Clover Club cocktail?