R

RIJK WORDEN? LEER DEZE 5 GEWOONTES DAN SNEL AF

tips om rijk te worden - passief inkomen tips - gewoontes in de weg van rijkom

Nee geld maakt niet gelukkig en ja er zijn (veel!) belangrijkere dingen op de wereld. Hoewel rijkdom een heel breed begrip is kunnen we één ding gerust stellen: financiële rijkdom geeft vrijheid. En vrijheid geeft in veel gevallen plezier. Kortom: een goedgevulde bankrekening is wel degelijk onderdeel van een rijke levensstijl. Maar, is dat voor jou weggelegd? Mm, eerst maar eens kijken of jij van deze gewoontes afkomt.

1. Je vindt het allemaal prima zo

Alles prima vinden klinkt prima. Jij bent helemaal happy met het bedrag dat aan het einde van de maand op je rekening wordt gestort. Een x aantal vakantiedagen, joh. Fine. Overuren die niet uitbetaald worden? Heb jij geen moeite mee. Good for you, maar deze gewoonte zorgt ervoor dat jij niet veel rijker gaat worden dan dat je nu bent. Kijk eens wat je nog meer kan behalen, overweeg side hustles en maak een afspraak om over je salaris te onderhandelen. De zekerheid van een salaris is meestal namelijk niet de route naar financiële rijkdom..f

2. Je wil alleen maar sparen

Ooit, in een ver verleden, was er een tijd dat stilstaand geld groeide. Maar alles is anders en we leven nu in een tijd dat een groot vermogen op de bank zelfs geld kost! Daarom is slím werken belangrijker geworden dan hard werken en dan vooral: geld voor je laten werken.

Financieel succesvolle mensen investeren (een deel) van hun geld. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in onroerend goed, maar je kan ook crypto kopen. Houd die ethereum koers en cardano koers eens wél in de gaten en kom erachter waar jij je geld wil laten groeien. Wel belangrijk: doe dit alleen met geld dat je écht kan missen.

3. Je hebt geen overzicht van je inkomsten en uitgaven

Totaal geen overzicht van wat er iedere maand nou precies binnenkomt en hoeveel je vervolgens precies uitgeeft? Tijd om daar verandering in te brengen. Dat kan je op veel manieren doen, want er zijn tegenwoordig talloze apps die jouw uitgavenpatroon bijhouden. Misschien geef je wel €60 per maand uit aan havecappu’s. Tijd voor een nieuwe koffiemachine misschien? Een opschuimer? Uiteindelijk kan je met financieel inzicht veel geld besparen, dat je vervolgens op een slimmere manier kunt besteden, zoals investeren in passief inkomen!

4. Je denkt dat jij nooit rijk kan worden

Change your mind! Want je gedachten vormen uiteindelijk ook je acties. Dat noemen we ook wel de wet van aantrekkingskracht. Manifesteren. Als jij denkt dat financiële rijkdom niet voor jou is weggelegd, dan is de kans ook groot dat je hierin gaat geloven en het daarom niet gaat bereiken. Gelijk een leestip om deze gedachtegang te veranderen: Think and grow rich. Niet voor niets een enorme bestseller!

5. Je creëert geen passief inkomen

Steeds meer mensen doen het: slimme manieren bedenken om naast je ‘normale’ inkomen meer geld te genereren. Geen overuren draaien, maar iets bedenken waar je slechts één keer tijd in hoeft te steken waarna je vervolgens blijvend inkomen genereert. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een boek, het kopen en verkopen van een slimme domeinnaam of het investeren van je geld een start-up waarin je gelooft.

En, welke van deze gewoontes ga jij afleren voor meer financiële vrijheid?

CategoriesNiet gecategoriseerd