6

6 x HET BESTE (ONBEKENDE) VAN CULINAIR PRAAG

Praag de oude stad met zijn kerken, pleinen en bierkelders. Maar wat jij nog niet wist is, is dat dit een stad is met veel hippe spots. En nee die vind je niet allemaal in het centrum van de stad. Echter moet je daarvoor even verder zoeken maar dan heb je ook wat. Wij hebben hierbij de 6 beste spots in Praag voor je! 

Praag: een oude stad met kerken, pleinen, bierkelders en ontelbaar veel hippe spots. En nee, die vind je niet allemaal in het centrum van de stad. Wij zochten er een aantal voor je uit en hebben de fijnste zes onder elkaar gezet!

Het hele rijtje bestaat uit allerlei spots die wij zelf hebben bezocht. Een super eerlijk lijstje dus!

1. Dóttir

IJsland in Praag. In ieder geval bij deze spot. Hier hebben ze elke dag verse vis die zo van de graat afvalt. Dotirr (ook wel dochter) bevindt zich in de leukste wijk van Praag. Je moet er even de metro voor nemen, maar dan heb je ook wat.

Bestel bij Dotirr de fish & chips en als je geen zin hebt een wijn, een glas kaneelwater. Een bijzondere en fotogenieke combi. Naast mooie bordjes, heeft ook de zaak zelf een Insta-waardige inrichting, zoals we dat graag zeggen.

Eten in Praag // Hotspots Praag

2. Sia Restaurant

Salades om je vingers bij af te likken. Ga bijvoorbeeld voor degene met peking eend. Met nog wat gerechten ernaast, want Sia heeft een concept waarbij je Aziatisch eten deelt met elkaar. En dat is absoluut geen straf, want alle gerechten zijn bijzonder.

De zaak is qua interieur ook nog echt een must-see. Het gehele restaurant is opgebouwd uit verschillende verdiepingen door middel van stalen buizen en houten plateaus. Ga dit zien en proeven!

Ga ook eens naar Wenen. Hier vind je de beste lunchplekken > 

3. Šťavnato Karlín

Zin in een gezond sapje? Dan moet je bij Stavnato zijn. Aanrader bij deze plek is het sapje met matcha en banaan. Je kunt ervoor kiezen om de sapjes in een beker te nemen, maar voor maar 10 cent extra heb je ook een glazen fles. Wel zo duurzaam! Deze sappenbar ligt trouwens in een van de leukere straten van Praag, met alleen maar goede restaurants.

Eten in Praag // Hotspots Praag

De leukste steden van Puglia, Zuid-Italië >

4. Eska

Ja, deze tent mag je echt niet overslaan. Hier ga je heen voor vers brood, lekkere koffie en een uitgebreid diner in de avond. Het lijkt een beetje op De Kas in Amsterdam, maar dan net even wat anders.

Tips Praag // Hotspots Praag

5. De markt bij Jiřího z Poděbrad

Wanneer je de metro uitstapt bij Jiřího z Poděbrad kom je op een plein waar van dinsdag tot en met zaterdag een markt te vinden is. In de zomer is er op zaterdag ook een leuke band op het plein en staan er verschillende brouwerijen hun eigen bier aan te prijzen.

Op de markt haal je allerlei lekkere producten, maar je kunt er ook gelijk van alles proberen. Glutenvrije cake, biologische wijn en gebrande noten zijn zeker het proberen waard.

5 X de fijnste koffieadressen in Hamburg >

6.  Bokovka

Deze wijnbar zit goed verborgen in een oude steeg. Ze hebben verschillende wijnen op het menu staan, echter hebben ze geen menukaart. Je moet door de zaak heen lopen om de wijn te vinden die je wilt drinken.

Daarnaast kun je ook een wine flight nemen met verschillende wijnen die open staan. Voorin de zaak vind je de borrelkeuken. Hier kun je verschillende kazen, worsten en brood met olijfolie bestellen. Van al dit lekkers kun je genieten in de opening van de ramen, waar de eigenaren schapenvachten hebben neergelegd zodat je cosy kunt zitten.

Tips Praag // Hotspots Praag

Wil je nog meer tips over Praag? Kijk dan ook even op Taste of Prague. Zij weten precies wat je zoekt en hoe een goede spot eruit moet zien. Daarnaast hebben ze ook een handige city guide die je kunt kopen bij meerdere zaken in Praag!

CategoriesEuropa