De klassieker op elk feestje of tijdens de paasbrunch: gevulde eitjes. Super makkelijk om zelf te maken én het ziet er altijd lekker feestelijk uit. Wij vonden het alleen wel tijd om het klassieke recept (beetje té old skool voor ons) een twist te geven! Daarom vind je hieronder 5 heerlijke recepten voor gevulde eieren, mét een twist.
Vind hier de gevulde eieren recepten >
1. Roze gevulde eieren recept
Ingrediënten
6 middelgrote eieren
705 gr rode bietenschijven zoetzuur in pot
50 ml rodewijnazijn
4 el witte basterdsuiker
3 el mayonaise
1 tl vadouvan kruidenmix (potje 35 gr)
5 gr verse platte peterselie
Bereidingswijze
- Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en pel ze. Leg de eieren in een bakje.
- Pureer de bieten met het vocht, de azijn en suiker in het bakje van de staafmixer. Schenk het sap door een zeef over de eieren tot ze helemaal onderstaan. Zet afgedekt 12 uur in de koelkast.
- Halveer de eieren overlangs, schep de eidooiers eruit en doe in een kom. Meng de mayonaise en vadouvan door de eidooiers en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in een spuitzak.
- Leg de eihelften op een schaal en spuit de vulling in de holtes. Snijd de de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi de eieren ermee.
Bewaartip: Je kunt de eieren 3 dagen van tevoren kleuren. Neem na maximaal 2 dagen uit de marinade en bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Maak ze 1 dag voor gebruik helemaal af en bewaar afgedekt in de koelkast.
Liever geen gevuld ei? Vind hier nog 10 heerlijke ei recepten >
Vind hier nog 4 recepten voor gevulde eitjes met een twist >
2. Pittige gevulde eieren
Let’s spice it up! Ga eens voor een pittige variatie op het klassieke recept en laat jouw gasten (en jezelf) positief verrassen! Het recept vind je hier >
Liever warme gerechten met ei?
Hier vind je 10 leuke ei-recepten >
3. Gevulde eieren met avocado
Deze Hollandse classic verveelt nooit als je ze vult met avocado. Het perfecte borrelhapje en misschien zelfs wel een goed idee voor het ontbijt? Hier vind je het recept >
4. Gevulde eieren met truffel
Truffel en gevulde eieren? Een gouden combinatie, zeggen we je! Wie had ooit gedacht dat een gekookt eitje zo’n decadent borrelhapje kon zijn? Vind het recept hier >
5. Gevulde eieren met forel
Zoals het ‘hoort’ is dit recept wel met mayonaise en mosterd, maar als verrassend ingrediënt kiezen we voor forel in de vulling. Expect the unexpected! Hier vind je het recept >
Ook lekker! Vind hier 9 makkelijke en vegetarische paasbrunch recepten >