6

6 x GEOCACHING ROUTES & UITLEG

geocaching uitleg - wat is geochaging - schatkist - geocachin routes - geocaching map - geocachin nederland - geocachin brabant -

Wil jij een beetje interactie toevoegen aan je wandelingen? Dan is het spel geocaching iets voor jou! En het leuke is: het maakt niet uit waar je op de wereld ben! In dit artikel vind je meer informatie over geocaching en 6 leuke geocaching routes.

Wandelschoenen aan, geocaching gedownload & route(s) bepaald? Dan ben je officieel klaar om treasures te vinden tijdens je geocache wandeling. Hier vind je 6 toffe geocaching routes en uitleg over het spel >

Wat is geocaching?

Geocaching is een spel waarbij de ‘echte’ wereld en de digitale wereld bij elkaar komen. Het stimuleert lopen terwijl je tegelijkertijd je omgeving ontdekt en naar treasures zoekt. Het is simpel gezegd: een wereldwijde schattenzoektocht.  

Dat klinkt heel interessant. Maar hoe werkt geocaching? Als eerst is het belangrijk dat je de app gedownload heb op je mobiel of een GPS-device. Als je dit gedaan heb, zoek je de coördinaten van jouw route op in de geocache listing en kan je gaan wandelen.

Ook leuk: een Street Art speurtocht door de Jordaan >

Waar je precies naar zoekt blijft een raadsel. Aan de hand van hints & opdrachten moet je achter de zogenoemde cache komen. Als je denkt dat je het heb gevonden, maak je een foto en upload je het in de logboek. En dan kan je aan de volgende cache beginnen!

Er zijn wereldwijd maar liefst 3 miljoen (en counting) caches te vinden. Dat zijn dus flink wat wandelingen!

Routes & Caches

Noord-Holland, Gelderland of Brabant. Het maakt niet uit waar je bent om dit spel te spelen. Toch zijn er een aantal routes die enorm populair zijn. En dat is natuurlijk niets voor niets! Deze 6 geocaching routes staan vol met toffe caches & en mooie uitzichten. Voer de routecodes in de app en vind de exacte coördinaten. >

 Urban Amsterdam 1

De oudste cache van Nederland is te vinden in onze hoofdstad. Het is op 21 januari 2001 geplaatst en is still standing! Dit is ook gelijk wat de plek zo bijzonder maakt: het object zelf is niet zó spannend, maar het heeft vele geocachers en flinke weersomstandigheden overleefd!
Routecode: GC198.

Spannende cache in Zuid-Holland

Als je van misdaadseries en spanning houd is dit de perfecte cache voor jou. De cache in Zuid-Holland, Zoetermeer om precies te zijn, is het vermiste meisje Vicky. Aan de hand van de aanwijzingen kom je erachter waar het negenjarige meisje is verdwenen. Én als je goed oplet, ontdek je ook wie de ontvoerder is. Unlock dit en verdien een bonus!
Routecode: GC2JEC2

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Do512 Family (@do512family)

 Geocaching Nederland // geocaching routes // cacheroute in Gelderland // geocache route in Brabant

Caching Texel

Op een leuke manier Texel ontdekken? Stap op de fiets en volg de 36 caches over het hele eiland. Langs de vuurtoren, de duinen en het bos van Texel. Op deze manier rijd je langs de mooiste plekjes van Texel én leg je een fietsafstand van ongeveer 50km.
Routecode: GC11F3J                                         

Klassieke cacheroute in Gelderland

Deze geocache route behoort tot één van de lastigere caches in Nederland maar is een klassieker die je zeker niet mag missen! In deze geocaching route los je het mysterie op van de drie meisjes in Renkums Beekdal, een prachtig stuk natuurgebied. De cache vereist veel denkwerk. Als je de cache wil oplossen moet je dus niet vies zijn van puzzels: daar zijn namelijk een groot aantal van!
Routecode: GCDAFD

Geocache route in Brabant

Zin in een mooie geocache wandeling in Brabant? Dan is het “Oude Meer” een leuke cache voor jou! Het is maar liefst 5 kilometer en loopt door het recreatiebos (voorheen productiebos voor mijnbouw) de Nieuwe Heide. Deze geocache route in Brabant brengt je langs het oorlogsmuseum Bevrijdende Vleugels, zandverstuivingen én voor de cache moet je zelfs even van het pad af.
Routecode: GC1A26D

10 x Mooie bossen & heiden voor een lange wandeling in Nederland >

Geocache wandeling door de Zandvoortse duinen

Ga terug in de tijd en ontdek wat er 70 jaar geleden heeft afgespeeld in het nu rustige natuurgebied. De geocache wandeling brengt je langs de mooiste stukken groen in de Zandvoortse duinen en uitzicht op het strand. Maar kom wel voorbereid: voor deze geocaching route heb je een pen, prikstok, spiegeltje en zaklamp nodig!
Routecode: GC1ZFEQ 

En, welke van deze geocache routes ga jij uitproberen? 

CategoriesWalk & Visit