W

WE MOGEN WEER: ZOVEEL GEVEN WIJ GEMIDDELD UIT OP HET TERRAS.

podcast - podcast tips - podcasts over geld - geld podcast - financiële podcasts

Beginnen met een koffie, vervolgens een flesje wijn, twee hoofdgerechten en afsluiten met cocktails en een dessert. Vanaf 1 juni mogen we weer! Een soort van. Voorzichtig. Goed voor de gezelligheid, minder goed voor te portemonnee. Want wist je dat wij Nederlanders big spenders zijn op het terras? Dit is wat we gemiddeld uitgeven..

Hoeveel geven we uit op het terras?

Het gemiddelde terras-bestedings-bedrag van Nederlanders ligt op €38. BAM. The word is out. En misschien denk je nu ‘naaah, dat valt toch alles mee’, of ligt het bedrag juist ver boven wat jij uitgeeft aan een terrassessie. Maar het is waar, dit is het gemiddelde.

Daarmee zijn wij als terras liefhebbers echte koplopers in Europa. Alleen onze Zweedse vrienden geven meer geld uit buiten de deur, namelijk €44.

Een snelle rekensom..

Nu de terrassen weer open gaan is de rekensom snel gemaakt. Stel je maakt een inhaalslag en duikt 3 keer per week het terras op, dan ben je dus al gauw zo’n €456 per maand kwijt aan jouw buiten de deur drankjes & hapjes. Zie het zo: je hebt €1.368 bespaard tijdens 3 maanden in quarantaine. Proost!

Aan het water terrassen? Hier in Amsterdam zit je goed >

En, op welk terras ga jij als eerst je centen uitgeven?

CategoriesDrankje doen