wat is clubhouse - clubhouse invite - clubhouse uitnodiging - clubhouse hoe werkt het - clubhouse - clubhouse app
C

CLUBHOUSE APP: WAT IS HET EN HOE KOM JE AAN EEN INVITE?

Je hebt het ongetwijfeld langs zien komen of mensen erover horen praten: de Clubhouse app. Van local heroes en ondernemers tot beroemdheden als Oprah Winfrey, iedereen zit op dit platform. Maar wat is het nou precies en hoe kom je aan een invite? Hieronder vind je alles wat je over de social media-app moet weten.

 

Wil je weten wat nou die Clubhouse app is waar iedereen het over heeft? En wil je dan ook een invite om zelf een kijkje te nemen? Hier vind je alles wat je moet weten > 

 

Wat is Clubhouse?

 

Another social media platform, eentje waar in een week tijd 5 miljoen mensen zich aansloten. Maar, wat ís Clubhouse nou precies? Simpel gezegd is het een app waarmee je kunt meeluisteren en meepraten over allerlei onderwerpen met allerlei groepen mensen die in ‘een kamer’ een gesprek voeren.

 

Je betreedt een digitale kamer (een room) naar keuze en kunt gesprekken bijwonen waar je echt iets aan hebt. Alles draait dus om live audio en je kunt niks posten. Maar wat voor gesprekken kun je dan precies vinden op Clubhouse? Onder andere interviews met succesvolle ondernemers, gesprekken over bijvoorbeeld het creëren van inkomen/investeringen of dialogen met andere bekende figuren.

 

Het gaat dus om échte interactie en het uitwisselen van informatie. Én plezier: want op vrijdagavond kun je bijvoorbeeld ook een karaoke avond bijwonen of club herinneringen ophalen. Je kunt er dus niet alleen netwerken to the max, maar ook meezingen, brainstormen en ideeën op doen.

Hoe kom ik aan een invite voor Clubhouse?

 

Niet iedereen heeft toegang tot Clubhouse, je moet er namelijk een invite voor ontvangen voordat je lid kunt worden. Exclusiviteit speelt bij deze app dan ook ook een belangrijke rol. Iemand die al op Clubhouse zit moet jou een invite sturen voordat je je kunt aanmelden. Eenmaal aangemeld kun ook jij vijf mensen uitnodigen.

 

Hoe werken de ‘rooms’ op Clubhouse?

 

Als je bent aangemeld, kun je zelf een ‘room’ creëren voor een gesprek of deelnemen aan een bestaande room. De beschikbare rooms die je ziet zijn gebaseerd op je netwerk. Je zult ook rooms zien als je lid bent van bepaalde groepen, op basis van je eigen interesses. Een room creëren waarin alleen jouw vrienden met elkaar praten, kan dus ook!

 

 

Ook nice! Vind hier 10 handige apps die je leven een stuk makkelijker maken >

 

 

Online je hand opsteken

 

Binnen de rooms kun je eigenlijk niet zelf praten, tenzij jij de room zelf hebt gecreëerd of als de spreker jou de beurt geeft nadat je ‘online je hand hebt opgestoken’. Zo praat iedereen niet door elkaar en kan de informatie echt binnen komen. Een room is beschikbaar voor maximaal 5.000 leden en de beheerder moet jouw accepteren voor je kunt deelnemen. 

 

Enthousiast geworden en heb je iemand gevonden die jou kan uitnodigen? Download de app dan hier > 

CategoriesChill