G

GIRLS WHO WORK: ZO START JE JE EIGEN FOODTRUCK

foodevents - food festivals - foodagenda - food events 2020 - food festivals 2020 - food agenda 2020 - rollende keukens - de parade - foodfestivals amsterdam - food festivals nederland - food truck festivals - culinaire festivals - TREK festival - Taste of Amsterdam - rollende keukens - foodtruck festival amsterdam - foodtruck festival utrecht - foodtruck festivals 2021 -

Hoe fantastisch is het idee van een mobiel restaurant? Als je alle belemmeringen opzij zet, is het tijd om aan de slag te gaan en deze droom werkelijkheid te maken. Natuurlijk gaat dit niet vanzelf en naast het hebben van benodigde apparatuur zoals een barkoelkast, zijn er enkele stappen die je moet nemen. Gelukkig is er veel informatie beschikbaar, zodat je snel alles kunt regelen en binnen de kortste tijd klanten kunt laten genieten van al het heerlijke eten dat je te bieden hebt.

Voorbereidingen eigen foodtruck

Dit kan jouw eerste keer zijn dat je een eigen onderneming begint. Het allereerste wat je moet doen, is jezelf registreren bij de Kamer van Koophandel (KvK). Hierdoor wordt jouw bedrijf officieel erkend en kun je aan de slag gaan. Je hebt waarschijnlijk al bedacht wat voor eten je wilt serveren, maar nu komt het aan op hoe je potentiële klanten gaat bereiken. Dit vereist een goed doordacht plan voor marketing. Verder is het erg belangrijk om al je financiële zaken en vergunningen goed te regelen, zoals de standplaatsvergunning. Als je dat niet op orde hebt, loop je het risico dat je snel weer moet sluiten, en dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Blijven groeien

Het opzetten van een foodtruck is leuk, maar slechts een klein aantal mensen slaagt erin om hier echt van te kunnen leven. Foodtrucks worden steeds populairder, maar ze zijn toch anders dan het eten in een restaurant. Om succesvol te blijven, is het essentieel om voortdurend te blijven leren en verbeteren. Alleen op die manier kun je groeien en ervoor zorgen dat klanten blijven terugkomen. Vooral als je van je foodtruck je voltijdse baan wilt maken. Het is slim om te kijken naar wat anderen doen en manieren te vinden om je te onderscheiden. In deze tijd is uniek zijn erg belangrijk. Je kunt je bereik vergroten door bijvoorbeeld deel te nemen aan festivals of samen te werken met andere bedrijven voor evenementen.

Up to date blijven met het nieuws

De regels veranderen voortdurend en een recent voorbeeld is dat sinds juni 2023 plastic wegwerpverpakkingen niet langer gratis mogen worden verstrekt. Dit laat goed zien waarom het belangrijk is om als eigenaar van een foodtruck op de hoogte te blijven van deze veranderingen. Je kunt namelijk hoge boetes krijgen als je je hier niet aan houdt, en dat wil je natuurlijk vermijden. Het is dus cruciaal om constant op de hoogte te zijn van nieuwe regels. Niet alleen voorafgaand aan het starten van je foodtruck, maar ook tijdens de operatie ervan, zodat je altijd in overeenstemming bent met de geldende voorschriften.

Personeel

In de horeca zie je steeds vaker jongeren werken, wat een perfecte bijbaan kan zijn. Dit kan ook een goed idee zijn voor jouw foodtruck. Maar als je bijvoorbeeld alcohol verkoopt, moet de persoon die dit doet wel minstens 18 jaar oud zijn. Bovendien moet de leidinggevende altijd ouder dan 21 zijn en een SVH Diploma Sociale Hygiëne hebben of een verklaring van vakbekwaamheid. Er zijn dus veel dingen om rekening mee te houden, maar als je jezelf goed op de hoogte houdt van de regels en vereisten, zal je foodtruck zeker succesvol kunnen worden!

CategoriesNiet gecategoriseerd