W

WHISKEY PROEVERIJ IN AMSTERDAM: 5 x HIER KAN HET

Whiskey proeverij in Amsterdam - Leuke whiskey bars in Amsterdam

Ben jij een echte whiskey liefhebber? Dan ga je vast vaak genoeg naar een leuke bar om een glaasje te drinken. Maar wat je óók kunt doen, is een whiskey proeverij! Je kunt het op allerlei plekken in de hoofdstad doen, wij zetten de leukste bars voor je op een rijtje. Een whiskey proeverij in Amsterdam: 5 x hier kan het!

Wil je een keer een whiskey proeverij in Amsterdam boeken? Dit zijn onze hotspots >

1. 160 verschillende whiskey’s proeven bij Café Zilt

Als je een whiskey proeverij in Amsterdam wil boeken, moet je dat eigenlijk echt doen bij Café Zilt. Dat is namelijk de meest populaire plek voor zo’n proeverij! Je zou er zeker 160 verschillende whiskey’s kunnen proeven maar kunt concreet kiezen tussen 5 verschillende soorten whiskey proeverijen, verschillend in prijs vanaf 39 tot 92 euro. Tijdens de proeverij krijg je 6 mooie whisky’s, kaas, dadels, chocolade én allerlei interessante informatie.

2. Whiskey proeverij met boottocht in Amsterdam

Met een heerlijke whiskey in de hand vaar je langs allerlei mooie locaties in de Amsterdamse binnenstad, als je de Whiskey proeverij Cruise boekt. Voor 55 euro per persoon boek je de boottocht van anderhalf uur inclusief whiskey. Je krijgt er vier Malt whiskey’s om te proeven, maar je krijgt ook onbeperkt wijn en bier aangeboden. Perfect voor een feestje dus, ook omdat je deze tour vanaf tien personen pas kunt boeken!

3. Bar Oldenhof: nette, donkere cocktailbar in Amsterdam

Bij Bar Oldenhof kun je op eigen houtje een heerlijke whiskey proeverij doen, ze hebben er helaas geen vaste masterclass maar kunt zelf allerlei lekkere, klassieke whiskey’s bestellen in deze nette, donkere cocktailbar. De bartenders vertellen je met liefde van alles over de whiskey die je bestelt en geven persoonlijke tips, afgaand van wat jijzelf lekker zult vinden. Sluit de avond vooral af met één van hun klassieke whiskey-cocktails je en vrijblijvende whiskey proeverij in Amsterdam is een feit!

Toch een wijnproeverij? Dit zijn 6 hotspots in Amsterdam >

4. J.D. William’s Bar: whiskey en Aziatische hapjes

Whiskey en whiskey cocktails, maar ook speciaalbier en Aziatische comfortfood: ze hebben het allemaal bij Whiskeybar J.D. William’s Bar. Ook hier kun je je eigen whiskey proeverij in Amsterdam samenstellen door te bestellen wat de bartender aanraadt. Er zijn helaas geen vaste arrangementen, maar wel méér dan genoeg om zelfstandig uit te kiezen. Tip: ga hier je op de dinsdagavond heen voor het Taco Dinsdag Menu waar je voor €13 euro drie taco’s kunt bestellen!

Bonus tip: organiseer je eigen whiskey proeverij met vrienden

Ben je meer een homebody? Dan kun je je eigen whiskey proeverij natuurlijk ook gewoon thuis organiseren! Laat al je vrienden een speciale fles whiskey meenemen, zet een paar mooie whiskeyglazen klaar en maak lekkere hapjes. Je avond kan niet meer stuk!

En, waar boek jij je whiskey proeverij in Amsterdam?

CategoriesDrankje doen