F

Foodfluencer worden? Zo doe je dat

foodfluencer worden

Ben jij dol op bakken, koken én eten? Dan ben je waarschijnlijk een echte foodie. Jij bent waarschijnlijk zo iemand die iedereen in zijn of haar familie of vriendenkring wil. Iemand die er met kerst voor zorgt dat je wellicht net te veel maar wel héél erg lekker eet. Maar ook iemand die je een pannetje overheerlijke soep komt brengen wanneer je niet helemaal fit bent. Dit is een talent, dat is goed om je te realiseren. Een talent waar je ook echt iet mee moet doen. In het tijdperk van technologie en social media is het dan ook aan te raden om al je recepten en geheimen niet alleen voor jezelf te houden maar deze te delen. Doe dit door middel van Instagram, hét medium om een echte foodfluencer te worden. Hoe je dit aanpakt? Hier de tips op een rij. 

De hardware 

Natuurlijk kan iedere smartphone vandaag de dag foto’s maken, maar niet iedere smartphone maakt echt goede foto’s. Investeren in een smartphone die echt het beste van de beste technologie heeft is dan ook aan te raden. Wacht hier niet mee voordat je groot bent op Instagram, want dan moet je op een gegeven moment overstappen van de ene naar de andere kwaliteit. Start vanaf het begin met de beste kwaliteit foto’s, op dit moment is het aan te raden om de iPhone 15 Plus te kopen. Als eerste smartphone is deze voorzien van een 3D camera, iets wat jouw foto’s een extra dynamiek gaat geven. Hiermee kun je je vanaf de start onderscheiden van de concurrentie. Want hoe goed en origineel je recepten ook zijn, de foto’s zijn allesbepalend voor het succes. De iPhone 15 is ook ideaal voor het opnemen van reels. Het scherm is fantastisch en het geluid van hoge kwaliteit. Kortom, een investering waar je wel een tijd mee vooruit kunt.  

Kies een thema 

Om je te onderscheiden in de markt van de foodfluencers is het aan te raden om een thema of stijl te kiezen. Ga voor een bepaald continent of combineer er twee. Denk aan Aziatisch met een bourgondisch tintje. Iets wat wellicht niet logisch klinkt, maar het kan wel verrassend werken. Het moet natuurlijk wel aansluiten bij jou en je kook voorkeuren. Ook het beperken tot zoetigheid en baksels kan een slimme keuze zijn, of koken met producten vanuit één specifieke foodhal. Voor je het weet komen de bestellingen binnen om voor iemand een lekkere taart te maken. Hanteer het gekozen thema ook bij de bewerking van je foto’s en je teksten. Probeer een bepaald kader te kiezen waarbinnen je kunt variëren. Het blijft altijd een uitdaging om enerzijds te verrassen en anderzijds je stijl trouw te blijven.  

Foodfluencer zijn kan ontzettend leuk zijn wanneer je talent hebt voor koken. Het succesvol zijn op social media hiermee vraagt wel om ook andere acties. Deze kun je jezelf eenvoudig aanleren en dit zal met het nodige geduld gepaard gaan. Maar wanneer jij het doet vanuit passie en liefde voor eten, zul je zien dat de volgers vanzelf komen!  

CategoriesNiet gecategoriseerd